http://www.kivilehti.fi fiFri, 16 Jun 2017 12:00:57 +0300Fri, 16 Jun 2017 13:18:12 +0300eZ Publish http://www.rssboard.org/rss-specification Schalinin talo: Satavuotias esimerkki ekologisesta rakentamisesta Fri, 16 Jun 2017 11:57:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Schalinin-talo-Satavuotias-esimerkki-ekologisesta-rakentamisesta http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Schalinin-talo-Satavuotias-esimerkki-ekologisesta-rakentamisesta Arkkitehtuurin opiskelija Robin Landsdorff Aalto-yliopistosta tutki diplomityössään Schalinin taloa Helsingin Ullanlinnassa. Rakennuksessa sovellettiin aikansa modernia rakennustekniikkaa parhaimmillaan.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/schalinin-talo-satavuotias-esimerkki-ekologisesta-rakentamisesta/5984-3-fin-FI/Schalinin-talo-Satavuotias-esimerkki-ekologisesta-rakentamisesta_square1.jpg Schalinin talo: Satavuotias esimerkki ekologisesta rakentamisesta http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Schalinin-talo-Satavuotias-esimerkki-ekologisesta-rakentamisesta Arkkitehtuurin opiskelija Robin Landsdorff Aalto-yliopistosta tutki diplomityössään Schalinin taloa Helsingin Ullanlinnassa. Rakennuksessa sovellettiin aikansa modernia rakennustekniikkaa parhaimmillaan.

]]>
Lahden Läntisen hautausmaan muuri on esimerkillistä kotimaisen kiven uusiokäyttöä Fri, 16 Jun 2017 11:34:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Lahden-Lantisen-hautausmaan-muuri-on-esimerkillista-kotimaisen-kiven-uusiokayttoa http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Lahden-Lantisen-hautausmaan-muuri-on-esimerkillista-kotimaisen-kiven-uusiokayttoa Lahden Läntisellä hautausmaalla otettiin viikko sitten käyttöön uusi uurna-alue, joka sijoittuu hautausmaan itäreunalle. Lähes 50 metriä pitkä kivimuuri on huikea ja historian havinaa huokuva kotimaisten kivien yhdistelmä. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/muistomerkit/lahden-lantisen-hautausmaan-muuri-on-esimerkillista-kotimaisen-kiven-uusiokayttoa/5968-1-fin-FI/Lahden-Lantisen-hautausmaan-muuri-on-esimerkillista-kotimaisen-kiven-uusiokayttoa_square1.jpg Lahden Läntisen hautausmaan muuri on esimerkillistä kotimaisen kiven uusiokäyttöä http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Lahden-Lantisen-hautausmaan-muuri-on-esimerkillista-kotimaisen-kiven-uusiokayttoa Lahden Läntisellä hautausmaalla otettiin viikko sitten käyttöön uusi uurna-alue, joka sijoittuu hautausmaan itäreunalle. Lähes 50 metriä pitkä kivimuuri on huikea ja historian havinaa huokuva kotimaisten kivien yhdistelmä. 

]]>
Alva Forsiukselle muistopatsas Fri, 16 Jun 2017 11:25:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Alva-Forsiukselle-muistopatsas http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Alva-Forsiukselle-muistopatsas Alva Forsiuksen patsaan veisti porvoolainen Marko Vaher Kiviveistämö Berglöf Oy:stä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/muistomerkit/alva-forsiukselle-muistopatsas/5956-1-fin-FI/Alva-Forsiukselle-muistopatsas_square1.jpg Alva Forsiukselle muistopatsas http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/Alva-Forsiukselle-muistopatsas Alva Forsiuksen patsaan veisti porvoolainen Marko Vaher Kiviveistämö Berglöf Oy:stä.

]]>
Perheyritys menestyy vaativilla markkinoilla Fri, 16 Jun 2017 10:52:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Perheyritys-menestyy-vaativilla-markkinoilla http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Perheyritys-menestyy-vaativilla-markkinoilla Kivityöliike E. Väisänen on malliesimerkki riskejä kaihtamattomasta pienehköstä perheyrityksestä, joka on onnistunut asemoimaan itsensä vaativille luonnonkivimarkkinoille. Yhtiö on pitkälti keskittynyt hautakiviin, muistomerkkeihin, lahjaesineisiin sekä lisäksi myös keittiötasoihin.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/perheyritys-menestyy-vaativilla-markkinoilla/5928-1-fin-FI/Perheyritys-menestyy-vaativilla-markkinoilla_square1.jpg Perheyritys menestyy vaativilla markkinoilla http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Perheyritys-menestyy-vaativilla-markkinoilla Kivityöliike E. Väisänen on malliesimerkki riskejä kaihtamattomasta pienehköstä perheyrityksestä, joka on onnistunut asemoimaan itsensä vaativille luonnonkivimarkkinoille. Yhtiö on pitkälti keskittynyt hautakiviin, muistomerkkeihin, lahjaesineisiin sekä lisäksi myös keittiötasoihin.

]]>
Vuoden Kivenpyörittäjä Juha Kivimäki: Halvalla rakentamisen virhettä ei saa tehdä Fri, 16 Jun 2017 10:33:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vuoden-Kivenpyorittaja-Juha-Kivimaki-Halvalla-rakentamisen-virhetta-ei-saa-tehda http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vuoden-Kivenpyorittaja-Juha-Kivimaki-Halvalla-rakentamisen-virhetta-ei-saa-tehda Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon saanut Juha Kivimäki perää vahvempaa yhteistyötä ympäristösuunnittelun, -rakennuttamisen ja ylläpidon kesken. Hänellä itsellään on kokemusta näistä kaikista.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/vuoden-kivenpyorittaja-juha-kivimaki-halvalla-rakentamisen-virhetta-ei-saa-tehda/5904-1-fin-FI/Vuoden-Kivenpyorittaja-Juha-Kivimaki-Halvalla-rakentamisen-virhetta-ei-saa-tehda_square1.jpg Vuoden Kivenpyörittäjä Juha Kivimäki: Halvalla rakentamisen virhettä ei saa tehdä http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vuoden-Kivenpyorittaja-Juha-Kivimaki-Halvalla-rakentamisen-virhetta-ei-saa-tehda Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon saanut Juha Kivimäki perää vahvempaa yhteistyötä ympäristösuunnittelun, -rakennuttamisen ja ylläpidon kesken. Hänellä itsellään on kokemusta näistä kaikista.

]]>
Asetuksen muutos takaa louhinnan jatkuvuuden Fri, 16 Jun 2017 10:15:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Asetuksen-muutos-takaa-louhinnan-jatkuvuuden http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Asetuksen-muutos-takaa-louhinnan-jatkuvuuden Kiviteollisuusliitto on ajanut niin sanotun Murausasetuksen muutosta jo vuosia. Uusi asetus astui voimaan kesäkuun alussa.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/louhinta/asetuksen-muutos-takaa-louhinnan-jatkuvuuden/5892-2-fin-FI/Asetuksen-muutos-takaa-louhinnan-jatkuvuuden_square1.jpg Asetuksen muutos takaa louhinnan jatkuvuuden http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Asetuksen-muutos-takaa-louhinnan-jatkuvuuden Kiviteollisuusliitto on ajanut niin sanotun Murausasetuksen muutosta jo vuosia. Uusi asetus astui voimaan kesäkuun alussa.

]]>
Luonnonkivihankinnoissa pitäisi huomioida muutakin kuin halvin hinta Fri, 07 Apr 2017 14:02:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkivihankinnoissa-pitaisi-huomioida-muutakin-kuin-halvin-hinta http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkivihankinnoissa-pitaisi-huomioida-muutakin-kuin-halvin-hinta Kiviteollisuusliiton tekemä suhdannekysely valaa uskoa kotimaisen kivituotekysynnän myönteiseen kehitykseen lähivuosina. Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella rakennetaan paljon ja nimenomaan kohteita, joissa luonnonkiven käyttö on luontevaa ja järkevää.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/luonnonkivihankinnoissa-pitaisi-huomioida-muutakin-kuin-halvin-hinta/5737-1-fin-FI/Luonnonkivihankinnoissa-pitaisi-huomioida-muutakin-kuin-halvin-hinta_square1.jpg Luonnonkivihankinnoissa pitäisi huomioida muutakin kuin halvin hinta http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkivihankinnoissa-pitaisi-huomioida-muutakin-kuin-halvin-hinta Kiviteollisuusliiton tekemä suhdannekysely valaa uskoa kotimaisen kivituotekysynnän myönteiseen kehitykseen lähivuosina. Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella rakennetaan paljon ja nimenomaan kohteita, joissa luonnonkiven käyttö on luontevaa ja järkevää.

]]>
active"> Tampereen Viiden tähden keskusta Wed, 05 Apr 2017 17:05:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Tampereen-Viiden-tahden-keskusta http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Tampereen-Viiden-tahden-keskusta Viiden tähden keskustan nimellä tunnettu Tampereen kaupungin kehittämisohjelma pitää sisällään kaikkiaan noin 50 eri projektia. Hanke sai alkunsa vuonna 2008 ja sen päätepiste on vuosikymmenien päässä. Tästä tarjoutuu runsaasti mahdollisuuksia myös suomalaisen luonnonkiven esiinmarssille ja tietenkin hyötyjä Tampereen ympäristön kiviklusterille.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2017/tampere/1/5688-1-fin-FI/1_square1.jpg Tampereen Viiden tähden keskusta http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Tampereen-Viiden-tahden-keskusta Viiden tähden keskustan nimellä tunnettu Tampereen kaupungin kehittämisohjelma pitää sisällään kaikkiaan noin 50 eri projektia. Hanke sai alkunsa vuonna 2008 ja sen päätepiste on vuosikymmenien päässä. Tästä tarjoutuu runsaasti mahdollisuuksia myös suomalaisen luonnonkiven esiinmarssille ja tietenkin hyötyjä Tampereen ympäristön kiviklusterille.

]]>
active"> Kalasataman REDI on jättihanke suomalaiselle kiviteollisuudelle Wed, 05 Apr 2017 16:08:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-jattihanke-suomalaiselle-kiviteollisuudelle http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-jattihanke-suomalaiselle-kiviteollisuudelle Kalasataman REDI on jättihanke jopa Suomen rakentamisen historiassa. Projektin liikevaihto on arviolta yli miljardi euroa. Myös kiviteollisuuden kannalta on kyse todella huikeasta kohteesta, jossa valtavan kivimäärän lisäksi on käytetty myös uudenlaista tekniikkaa

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2017/redijattihanke/redi1/5645-1-fin-FI/redi1_square1.jpg Kalasataman REDI on jättihanke suomalaiselle kiviteollisuudelle http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-jattihanke-suomalaiselle-kiviteollisuudelle Kalasataman REDI on jättihanke jopa Suomen rakentamisen historiassa. Projektin liikevaihto on arviolta yli miljardi euroa. Myös kiviteollisuuden kannalta on kyse todella huikeasta kohteesta, jossa valtavan kivimäärän lisäksi on käytetty myös uudenlaista tekniikkaa

]]>
Kivi on minulle mieluinen asia Wed, 05 Apr 2017 16:03:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kivi-on-minulle-mieluinen-asia http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kivi-on-minulle-mieluinen-asia Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde.

– Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan aivan samanlaista ole helppo löytää, kertoo arkkitehti Hanna Euro Arkkitehtitoimisto Helin & Co:sta.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/kivi-on-minulle-mieluinen-asia/5616-1-fin-FI/Kivi-on-minulle-mieluinen-asia_square1.jpg Kivi on minulle mieluinen asia http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kivi-on-minulle-mieluinen-asia Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde.

– Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan aivan samanlaista ole helppo löytää, kertoo arkkitehti Hanna Euro Arkkitehtitoimisto Helin & Co:sta.

]]>
active"> Helsinki tutkii Finlandia-talon materiaalivaihtoehtoja Wed, 05 Apr 2017 15:51:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Helsinki-tutkii-Finlandia-talon-materiaalivaihtoehtoja http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Helsinki-tutkii-Finlandia-talon-materiaalivaihtoehtoja Finlandia-talon pinnoitteena oleva valkoinen Carraran marmori on taas käyristynyt ja se on pakko vaihtaa vuonna 2021 alkavan suuren remontin yhteydessä. Parhaillaan tutkitaan mahdollisia muita kivivaihtoehtoja.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2017/finlandia/1/5598-1-fin-FI/1_square1.jpg Helsinki tutkii Finlandia-talon materiaalivaihtoehtoja http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Helsinki-tutkii-Finlandia-talon-materiaalivaihtoehtoja Finlandia-talon pinnoitteena oleva valkoinen Carraran marmori on taas käyristynyt ja se on pakko vaihtaa vuonna 2021 alkavan suuren remontin yhteydessä. Parhaillaan tutkitaan mahdollisia muita kivivaihtoehtoja.

]]>
Eri materiaalien yhdistäminen luo näyttäviä kaupunkikeskustoja Wed, 05 Apr 2017 15:42:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eri-materiaalien-yhdistaminen-luo-nayttavia-kaupunkikeskustoja http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eri-materiaalien-yhdistaminen-luo-nayttavia-kaupunkikeskustoja Rudus Oy:n luonnonkivituotteiden tuoteryhmäpäällikkö Timo Syrjä sanoo, että kotimaisen kiven saatavuus ja tuotteistaminen vauhdittavat kiven kauppaa. Hänellä on vahva usko myös erikoistumiseen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/eri-materiaalien-yhdistaminen-luo-nayttavia-kaupunkikeskustoja/5569-1-fin-FI/Eri-materiaalien-yhdistaminen-luo-nayttavia-kaupunkikeskustoja_square1.jpg Eri materiaalien yhdistäminen luo näyttäviä kaupunkikeskustoja http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eri-materiaalien-yhdistaminen-luo-nayttavia-kaupunkikeskustoja Rudus Oy:n luonnonkivituotteiden tuoteryhmäpäällikkö Timo Syrjä sanoo, että kotimaisen kiven saatavuus ja tuotteistaminen vauhdittavat kiven kauppaa. Hänellä on vahva usko myös erikoistumiseen.

]]>
active"> Sivukivet hyödyksi Kotkassa Wed, 05 Apr 2017 15:21:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivet-hyodyksi-Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivet-hyodyksi-Kotkassa Graniitin louhinnassa syntyy ns. sivukiveä, joka joudutaan varastoimaan louhimoiden läheisyyteen. Ympäristörakentaminen on yksi tärkeimmistä sivukiven käyttökohteista. Kotkan kaupunki on aktiivinen sivukiven hyödyntäjä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2017/sivukivetkotka/6/5551-1-fin-FI/6_square1.jpg Sivukivet hyödyksi Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivet-hyodyksi-Kotkassa Graniitin louhinnassa syntyy ns. sivukiveä, joka joudutaan varastoimaan louhimoiden läheisyyteen. Ympäristörakentaminen on yksi tärkeimmistä sivukiven käyttökohteista. Kotkan kaupunki on aktiivinen sivukiven hyödyntäjä.

]]>
Kiven kysyntä vahvistuu Wed, 05 Apr 2017 14:59:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kiven-kysynta-vahvistuu http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kiven-kysynta-vahvistuu Kiviteollisuusyrittäjät uskovat, että kotimaisen luonnonkiven kauppa saa uutta vauhtia tänä vuonna. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/kiven-kysynta-vahvistuu/5487-6-fin-FI/Kiven-kysynta-vahvistuu_square1.jpg Kiven kysyntä vahvistuu http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kiven-kysynta-vahvistuu Kiviteollisuusyrittäjät uskovat, että kotimaisen luonnonkiven kauppa saa uutta vauhtia tänä vuonna. 

]]>
Lievennys louhimoiden suojaetäisyyksiin Wed, 05 Apr 2017 14:47:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Lievennys-louhimoiden-suojaetaisyyksiin http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Lievennys-louhimoiden-suojaetaisyyksiin Valtioneuvosto sääti vuonna 2010 ympäristöministeriön esityksen mukaisesti asetuksen, joka edellyttää kivilouhimoilta vähintään 300 metrin suojaetäisyyttä louhinnan osalta. Suojaetäisyys perustuu pääosin toiminnan aiheuttaman meluhaitan rajoittamiseen. Asetus koskee sekä vanhoja että uusia louhimoita, joten se uhkaa lopettaa useiden louhimoiden toiminnan 1.1.2018 lukien.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/louhinta/lievennys-louhimoiden-suojaetaisyyksiin/5470-1-fin-FI/Lievennys-louhimoiden-suojaetaisyyksiin_square1.jpg Lievennys louhimoiden suojaetäisyyksiin http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Lievennys-louhimoiden-suojaetaisyyksiin Valtioneuvosto sääti vuonna 2010 ympäristöministeriön esityksen mukaisesti asetuksen, joka edellyttää kivilouhimoilta vähintään 300 metrin suojaetäisyyttä louhinnan osalta. Suojaetäisyys perustuu pääosin toiminnan aiheuttaman meluhaitan rajoittamiseen. Asetus koskee sekä vanhoja että uusia louhimoita, joten se uhkaa lopettaa useiden louhimoiden toiminnan 1.1.2018 lukien.

]]>
Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde Thu, 23 Feb 2017 19:11:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde. Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan ole helppo löytää. Tässä huikeassa kohteessa on myös luonnonkivellä merkittävä rooli.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/kalasataman-redi-on-huikea-rakennuskohde/5376-1-fin-FI/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde_square1.jpg Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde. Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan ole helppo löytää. Tässä huikeassa kohteessa on myös luonnonkivellä merkittävä rooli.

]]>
180 miljoonaa vuotta vanhasta kivestä syntyi Ydinfyysikon omena Thu, 23 Feb 2017 19:01:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena Lähiluonnosta löydetyt kivilohkareet innoittavat kuvanveistäjä Anne Koskista.  Graniittilohkareesta työstetty Ydinfyysikon omena valmistui valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-ydinfyysikon-omena/5436-2-fin-FI/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena_square1.jpg 180 miljoonaa vuotta vanhasta kivestä syntyi Ydinfyysikon omena http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena Lähiluonnosta löydetyt kivilohkareet innoittavat kuvanveistäjä Anne Koskista.  Graniittilohkareesta työstetty Ydinfyysikon omena valmistui valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä.

]]>
Suomalaisten kivien pakkas-suolakestävyys on nyt testattu Thu, 23 Feb 2017 18:14:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu Suomalaisten ulkokäyttöön tarkoitettujen luonnonkivituotteiden pakkas-suolarasituksenkestävyys on testattu kaksivuotisessa kehityshankkeessa. Testaustyöstä on vastannut Geologian tutkimuskeskus. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/teknologia/suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu/5420-3-fin-FI/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu_square1.jpg Suomalaisten kivien pakkas-suolakestävyys on nyt testattu http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu Suomalaisten ulkokäyttöön tarkoitettujen luonnonkivituotteiden pakkas-suolarasituksenkestävyys on testattu kaksivuotisessa kehityshankkeessa. Testaustyöstä on vastannut Geologian tutkimuskeskus. 

]]>
Constec Scan-Diamantin omistaa nyt Levanto Thu, 23 Feb 2017 17:54:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto Osto on osa Levannon strategiaa vahvistaa asemaansa entisestään Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla. Levanto Oy on ostanut 100 % osakeomistuksen norjalaisesta Constec Scan-Diamant A/S yhtiöstä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/constec-scan-diamantin-omistaa-nyt-levanto/5408-1-fin-FI/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto_square1.jpg Constec Scan-Diamantin omistaa nyt Levanto http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto Osto on osa Levannon strategiaa vahvistaa asemaansa entisestään Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla. Levanto Oy on ostanut 100 % osakeomistuksen norjalaisesta Constec Scan-Diamant A/S yhtiöstä.

]]>
Kotimaisella toimittajalla myös yhteiskunta voittaa Thu, 23 Feb 2017 17:44:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa Sisustuskivien markkinat näyttävät kohtuullisen hyviltä ja toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivitoimittaja nivoutuu hyvin. Näin sanoo kiviteollisuusliiton sisustustoimikunnan puheenjohtaja Ari Laaksonen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa/5396-3-fin-FI/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa_square1.jpg Kotimaisella toimittajalla myös yhteiskunta voittaa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa Sisustuskivien markkinat näyttävät kohtuullisen hyviltä ja toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivitoimittaja nivoutuu hyvin. Näin sanoo kiviteollisuusliiton sisustustoimikunnan puheenjohtaja Ari Laaksonen.

]]>
Maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely Wed, 21 Dec 2016 16:36:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely Ympäristönsuojelulaki muuttui vuonna 2015. Muutokseen sisältyy 1.7.2016 voimaan tullut maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely. Tämä tarkoittaa sitä, että maa-aineslain ja ympäristösuojelulain samaa hanketta koskevat erilliset lupamenettelyt on nyt yhdistetty. Vastaava muutos tehtiin myös maa-aineslakiin. Luonnonkiviteollisuudessa muutos koskee käytännössä graniittia ja liusketta, joiden louhinta Suomessa kuuluu maa-aineslain alaisuuteen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/louhinta/maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely/5364-1-fin-FI/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely_square1.jpg Maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely Ympäristönsuojelulaki muuttui vuonna 2015. Muutokseen sisältyy 1.7.2016 voimaan tullut maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely. Tämä tarkoittaa sitä, että maa-aineslain ja ympäristösuojelulain samaa hanketta koskevat erilliset lupamenettelyt on nyt yhdistetty. Vastaava muutos tehtiin myös maa-aineslakiin. Luonnonkiviteollisuudessa muutos koskee käytännössä graniittia ja liusketta, joiden louhinta Suomessa kuuluu maa-aineslain alaisuuteen.

]]>
Merirahdin painomääräykset muuttuvat Wed, 21 Dec 2016 16:32:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat Uusi kansainvälinen Solas-säännöstö (Safety of Life at Sea), joka koskee rahdin painovaateiden selvityksiä, tuli voimaan 1. heinäkuuta tänä vuonna.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat/5352-1-fin-FI/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat_square1.jpg Merirahdin painomääräykset muuttuvat http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat Uusi kansainvälinen Solas-säännöstö (Safety of Life at Sea), joka koskee rahdin painovaateiden selvityksiä, tuli voimaan 1. heinäkuuta tänä vuonna.

]]>
Somestartti 2017 Tue, 20 Dec 2016 17:02:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 Kiviteollisuusliitto ja Omnipress järjestävät yhdessä kiviteollisuusalalle kohdistetun some-koulutuksen. Somestartti2017 -koulutuksen kohderyhmä on sosiaalista mediaa jonkin verran tai ei lainkaan käyttäneet.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/somestartti-2017/5340-1-fin-FI/Somestartti-2017_square1.jpg Somestartti 2017 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 Kiviteollisuusliitto ja Omnipress järjestävät yhdessä kiviteollisuusalalle kohdistetun some-koulutuksen. Somestartti2017 -koulutuksen kohderyhmä on sosiaalista mediaa jonkin verran tai ei lainkaan käyttäneet.

]]>
Luonnonkiviteollisuus luottaa kivituotekysynnän kasvuun Mon, 05 Dec 2016 16:31:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun Kuluva vuosi on ollut luonnonkiviteollisuudelle kaksijakoinen. Vienti on supistunut mutta kotimarkkinoilla erityisesti rakennuskivien kysyntä on alkanut vilkastua. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun/5217-4-fin-FI/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun_square1.jpg Luonnonkiviteollisuus luottaa kivituotekysynnän kasvuun http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun Kuluva vuosi on ollut luonnonkiviteollisuudelle kaksijakoinen. Vienti on supistunut mutta kotimarkkinoilla erityisesti rakennuskivien kysyntä on alkanut vilkastua. 

]]>
Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan Mon, 05 Dec 2016 16:13:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan Ylämaan Graniitti Oy on perinteisesti tunnettu kivitasojen kuten keittiötasojen valmistajana. Kuluva vuosi on osoittanut Ylämaan Graniitin toimitusjohtaja Jukka Tielisen mukaan myös sen, että kivitasojen ja sisustuskiven kuten kivilattioiden kysyntä laajenee oman aktiivisen arkkitehtiyhteistyön ansiosta.  

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/sisustuskivet/graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan/5296-1-fin-FI/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan_square1.jpg Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan Ylämaan Graniitti Oy on perinteisesti tunnettu kivitasojen kuten keittiötasojen valmistajana. Kuluva vuosi on osoittanut Ylämaan Graniitin toimitusjohtaja Jukka Tielisen mukaan myös sen, että kivitasojen ja sisustuskiven kuten kivilattioiden kysyntä laajenee oman aktiivisen arkkitehtiyhteistyön ansiosta.  

]]>
Skandinaaviset trendit tulevat Mon, 05 Dec 2016 16:06:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat Aleksin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo, että yhä useampi kuluttaja valitsee kotimaisen luonnonkiven. – Kustannustehokkuus näkyy pitkällä aikavälillä ja kestävyys taas säilyy sukupolvilta toisille.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/sisustuskivet/skandinaaviset-trendit-tulevat/5284-1-fin-FI/Skandinaaviset-trendit-tulevat_square1.jpg Skandinaaviset trendit tulevat http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat Aleksin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo, että yhä useampi kuluttaja valitsee kotimaisen luonnonkiven. – Kustannustehokkuus näkyy pitkällä aikavälillä ja kestävyys taas säilyy sukupolvilta toisille.

]]>
”Kotimainen kivi voittaa kokonaiskilpailussa” Mon, 05 Dec 2016 16:02:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimainen-kivi-voittaa-kokonaiskilpailussa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimainen-kivi-voittaa-kokonaiskilpailussa Kotimaisen kiven markkinat näyttävät hyviltä. Toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivi nivoutuu hyvin.

]]>
active"> ”Ekologisuus on kova juttu” Mon, 05 Dec 2016 15:40:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija Virpi Illman sanoo, että kotimaisen kiven tulevaisuus näyttää valoisalta. – Ekologisuus on kova juttu, yhtä kova kuin kotimainen kivi.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/tulikivi_sisustus/tuli_sis1/5254-1-fin-FI/tuli_sis1_square1.jpg ”Ekologisuus on kova juttu” http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija Virpi Illman sanoo, että kotimaisen kiven tulevaisuus näyttää valoisalta. – Ekologisuus on kova juttu, yhtä kova kuin kotimainen kivi.

]]>
active"> Sivukivi luo viihtyisyyttä Kotkassa Wed, 14 Sep 2016 15:20:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa Kotka on tullut tunnetuksi viihtyisästä kaupunkimiljööstään ja kauniista puistoalueistaan, kuten Sapokasta. Kotkassa on käytetty runsaasti luonnonkiviä, joka on usein louhimon ns. sivukiveä tai muuta kierrätettyä kiveä, sanoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/lokakuu2016/kotkankivet/kuva1/5118-3-fin-FI/kuva1_square1.jpg Sivukivi luo viihtyisyyttä Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa Kotka on tullut tunnetuksi viihtyisästä kaupunkimiljööstään ja kauniista puistoalueistaan, kuten Sapokasta. Kotkassa on käytetty runsaasti luonnonkiviä, joka on usein louhimon ns. sivukiveä tai muuta kierrätettyä kiveä, sanoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. 

]]>
Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle Wed, 14 Sep 2016 12:05:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle Kiilalaitteella lupaavat vientimarkkinat.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/teknologia/uutta-kiilaustekniikkaa-kaavin-kivelle/5160-1-fin-FI/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle_square1.jpg Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle Kiilalaitteella lupaavat vientimarkkinat.

]]>