http://www.kivilehti.fi fiThu, 23 Feb 2017 17:37:26 +0200Fri, 24 Feb 2017 16:43:56 +0200eZ Publish http://www.rssboard.org/rss-specification Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde Thu, 23 Feb 2017 19:11:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde. Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan ole helppo löytää. Tässä huikeassa kohteessa on myös luonnonkivellä merkittävä rooli.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/kalasataman-redi-on-huikea-rakennuskohde/5376-1-fin-FI/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde_square1.jpg Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kalasataman-REDI-on-huikea-rakennuskohde Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde. Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan ole helppo löytää. Tässä huikeassa kohteessa on myös luonnonkivellä merkittävä rooli.

]]>
180 miljoonaa vuotta vanhasta kivestä syntyi Ydinfyysikon omena Thu, 23 Feb 2017 19:01:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena Lähiluonnosta löydetyt kivilohkareet innoittavat kuvanveistäjä Anne Koskista.  Graniittilohkareesta työstetty Ydinfyysikon omena valmistui valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-ydinfyysikon-omena/5436-2-fin-FI/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena_square1.jpg 180 miljoonaa vuotta vanhasta kivestä syntyi Ydinfyysikon omena http://www.kivilehti.fi/Muistomerkit/180-miljoonaa-vuotta-vanhasta-kivesta-syntyi-Ydinfyysikon-omena Lähiluonnosta löydetyt kivilohkareet innoittavat kuvanveistäjä Anne Koskista.  Graniittilohkareesta työstetty Ydinfyysikon omena valmistui valtion taideteostoimikunnan tilaustyönä.

]]>
Suomalaisten kivien pakkas-suolakestävyys on nyt testattu Thu, 23 Feb 2017 18:14:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu Suomalaisten ulkokäyttöön tarkoitettujen luonnonkivituotteiden pakkas-suolarasituksenkestävyys on testattu kaksivuotisessa kehityshankkeessa. Testaustyöstä on vastannut Geologian tutkimuskeskus. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/teknologia/suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu/5420-3-fin-FI/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu_square1.jpg Suomalaisten kivien pakkas-suolakestävyys on nyt testattu http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Suomalaisten-kivien-pakkas-suolakestavyys-on-nyt-testattu Suomalaisten ulkokäyttöön tarkoitettujen luonnonkivituotteiden pakkas-suolarasituksenkestävyys on testattu kaksivuotisessa kehityshankkeessa. Testaustyöstä on vastannut Geologian tutkimuskeskus. 

]]>
Constec Scan-Diamantin omistaa nyt Levanto Thu, 23 Feb 2017 17:54:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto Osto on osa Levannon strategiaa vahvistaa asemaansa entisestään Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla. Levanto Oy on ostanut 100 % osakeomistuksen norjalaisesta Constec Scan-Diamant A/S yhtiöstä.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/constec-scan-diamantin-omistaa-nyt-levanto/5408-1-fin-FI/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto_square1.jpg Constec Scan-Diamantin omistaa nyt Levanto http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Constec-Scan-Diamantin-omistaa-nyt-Levanto Osto on osa Levannon strategiaa vahvistaa asemaansa entisestään Pohjoismaiden kivi- ja rakennusmarkkinoilla. Levanto Oy on ostanut 100 % osakeomistuksen norjalaisesta Constec Scan-Diamant A/S yhtiöstä.

]]>
Kotimaisella toimittajalla myös yhteiskunta voittaa Thu, 23 Feb 2017 17:44:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa Sisustuskivien markkinat näyttävät kohtuullisen hyviltä ja toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivitoimittaja nivoutuu hyvin. Näin sanoo kiviteollisuusliiton sisustustoimikunnan puheenjohtaja Ari Laaksonen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa/5396-3-fin-FI/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa_square1.jpg Kotimaisella toimittajalla myös yhteiskunta voittaa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimaisella-toimittajalla-myos-yhteiskunta-voittaa Sisustuskivien markkinat näyttävät kohtuullisen hyviltä ja toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivitoimittaja nivoutuu hyvin. Näin sanoo kiviteollisuusliiton sisustustoimikunnan puheenjohtaja Ari Laaksonen.

]]>
Maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely Wed, 21 Dec 2016 16:36:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely Ympäristönsuojelulaki muuttui vuonna 2015. Muutokseen sisältyy 1.7.2016 voimaan tullut maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely. Tämä tarkoittaa sitä, että maa-aineslain ja ympäristösuojelulain samaa hanketta koskevat erilliset lupamenettelyt on nyt yhdistetty. Vastaava muutos tehtiin myös maa-aineslakiin. Luonnonkiviteollisuudessa muutos koskee käytännössä graniittia ja liusketta, joiden louhinta Suomessa kuuluu maa-aineslain alaisuuteen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/louhinta/maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely/5364-1-fin-FI/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely_square1.jpg Maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely http://www.kivilehti.fi/Louhinta/Maa-aines-ja-ymparistolupahakemusten-yhteiskasittely Ympäristönsuojelulaki muuttui vuonna 2015. Muutokseen sisältyy 1.7.2016 voimaan tullut maa-aines- ja ympäristölupahakemusten yhteiskäsittely. Tämä tarkoittaa sitä, että maa-aineslain ja ympäristösuojelulain samaa hanketta koskevat erilliset lupamenettelyt on nyt yhdistetty. Vastaava muutos tehtiin myös maa-aineslakiin. Luonnonkiviteollisuudessa muutos koskee käytännössä graniittia ja liusketta, joiden louhinta Suomessa kuuluu maa-aineslain alaisuuteen.

]]>
Merirahdin painomääräykset muuttuvat Wed, 21 Dec 2016 16:32:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat Uusi kansainvälinen Solas-säännöstö (Safety of Life at Sea), joka koskee rahdin painovaateiden selvityksiä, tuli voimaan 1. heinäkuuta tänä vuonna.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat/5352-1-fin-FI/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat_square1.jpg Merirahdin painomääräykset muuttuvat http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Merirahdin-painomaaraykset-muuttuvat Uusi kansainvälinen Solas-säännöstö (Safety of Life at Sea), joka koskee rahdin painovaateiden selvityksiä, tuli voimaan 1. heinäkuuta tänä vuonna.

]]>
Somestartti 2017 Tue, 20 Dec 2016 17:02:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 Kiviteollisuusliitto ja Omnipress järjestävät yhdessä kiviteollisuusalalle kohdistetun some-koulutuksen. Somestartti2017 -koulutuksen kohderyhmä on sosiaalista mediaa jonkin verran tai ei lainkaan käyttäneet.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/somestartti-2017/5340-1-fin-FI/Somestartti-2017_square1.jpg Somestartti 2017 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Somestartti-2017 Kiviteollisuusliitto ja Omnipress järjestävät yhdessä kiviteollisuusalalle kohdistetun some-koulutuksen. Somestartti2017 -koulutuksen kohderyhmä on sosiaalista mediaa jonkin verran tai ei lainkaan käyttäneet.

]]>
Luonnonkiviteollisuus luottaa kivituotekysynnän kasvuun Mon, 05 Dec 2016 16:31:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun Kuluva vuosi on ollut luonnonkiviteollisuudelle kaksijakoinen. Vienti on supistunut mutta kotimarkkinoilla erityisesti rakennuskivien kysyntä on alkanut vilkastua. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun/5217-4-fin-FI/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun_square1.jpg Luonnonkiviteollisuus luottaa kivituotekysynnän kasvuun http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Luonnonkiviteollisuus-luottaa-kivituotekysynnan-kasvuun Kuluva vuosi on ollut luonnonkiviteollisuudelle kaksijakoinen. Vienti on supistunut mutta kotimarkkinoilla erityisesti rakennuskivien kysyntä on alkanut vilkastua. 

]]>
Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan Mon, 05 Dec 2016 16:13:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan Ylämaan Graniitti Oy on perinteisesti tunnettu kivitasojen kuten keittiötasojen valmistajana. Kuluva vuosi on osoittanut Ylämaan Graniitin toimitusjohtaja Jukka Tielisen mukaan myös sen, että kivitasojen ja sisustuskiven kuten kivilattioiden kysyntä laajenee oman aktiivisen arkkitehtiyhteistyön ansiosta.  

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/sisustuskivet/graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan/5296-1-fin-FI/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan_square1.jpg Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Graniitti-sopii-yritysten-arvomaailmaan Ylämaan Graniitti Oy on perinteisesti tunnettu kivitasojen kuten keittiötasojen valmistajana. Kuluva vuosi on osoittanut Ylämaan Graniitin toimitusjohtaja Jukka Tielisen mukaan myös sen, että kivitasojen ja sisustuskiven kuten kivilattioiden kysyntä laajenee oman aktiivisen arkkitehtiyhteistyön ansiosta.  

]]>
Skandinaaviset trendit tulevat Mon, 05 Dec 2016 16:06:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat Aleksin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo, että yhä useampi kuluttaja valitsee kotimaisen luonnonkiven. – Kustannustehokkuus näkyy pitkällä aikavälillä ja kestävyys taas säilyy sukupolvilta toisille.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/sisustuskivet/skandinaaviset-trendit-tulevat/5284-1-fin-FI/Skandinaaviset-trendit-tulevat_square1.jpg Skandinaaviset trendit tulevat http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Skandinaaviset-trendit-tulevat Aleksin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo, että yhä useampi kuluttaja valitsee kotimaisen luonnonkiven. – Kustannustehokkuus näkyy pitkällä aikavälillä ja kestävyys taas säilyy sukupolvilta toisille.

]]>
”Kotimainen kivi voittaa kokonaiskilpailussa” Mon, 05 Dec 2016 16:02:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimainen-kivi-voittaa-kokonaiskilpailussa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kotimainen-kivi-voittaa-kokonaiskilpailussa Kotimaisen kiven markkinat näyttävät hyviltä. Toimialalla tapahtuu positiivisia asioita. Nyt rakennetaan korkeatasoisia asuntoja ja julkisen rakentamisen saralla arvokiinteistöjä, joiden arvomaailmaan myös kotimainen kivi nivoutuu hyvin.

]]>
active"> ”Ekologisuus on kova juttu” Mon, 05 Dec 2016 15:40:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija Virpi Illman sanoo, että kotimaisen kiven tulevaisuus näyttää valoisalta. – Ekologisuus on kova juttu, yhtä kova kuin kotimainen kivi.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/tulikivi_sisustus/tuli_sis1/5254-1-fin-FI/tuli_sis1_square1.jpg ”Ekologisuus on kova juttu” http://www.kivilehti.fi/Sisustuskivet/Ekologisuus-on-kova-juttu Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija Virpi Illman sanoo, että kotimaisen kiven tulevaisuus näyttää valoisalta. – Ekologisuus on kova juttu, yhtä kova kuin kotimainen kivi.

]]>
active"> Sivukivi luo viihtyisyyttä Kotkassa Wed, 14 Sep 2016 15:20:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa Kotka on tullut tunnetuksi viihtyisästä kaupunkimiljööstään ja kauniista puistoalueistaan, kuten Sapokasta. Kotkassa on käytetty runsaasti luonnonkiviä, joka on usein louhimon ns. sivukiveä tai muuta kierrätettyä kiveä, sanoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. 

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/lokakuu2016/kotkankivet/kuva1/5118-3-fin-FI/kuva1_square1.jpg Sivukivi luo viihtyisyyttä Kotkassa http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Sivukivi-luo-viihtyisyytta-Kotkassa Kotka on tullut tunnetuksi viihtyisästä kaupunkimiljööstään ja kauniista puistoalueistaan, kuten Sapokasta. Kotkassa on käytetty runsaasti luonnonkiviä, joka on usein louhimon ns. sivukiveä tai muuta kierrätettyä kiveä, sanoo Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen. 

]]>
Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle Wed, 14 Sep 2016 12:05:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle Kiilalaitteella lupaavat vientimarkkinat.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/teknologia/uutta-kiilaustekniikkaa-kaavin-kivelle/5160-1-fin-FI/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle_square1.jpg Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Uutta-kiilaustekniikkaa-Kaavin-Kivelle Kiilalaitteella lupaavat vientimarkkinat.

]]>
Painopisteinä kestävät ratkaisut Wed, 14 Sep 2016 12:01:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Painopisteina-kestavat-ratkaisut http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Painopisteina-kestavat-ratkaisut Graniittikeskukselle uusi vetäjä haastaa rakennusalan toimijat kestävään kehitykseen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/painopisteina-kestavat-ratkaisut/5148-1-fin-FI/Painopisteina-kestavat-ratkaisut_square1.jpg Painopisteinä kestävät ratkaisut http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Painopisteina-kestavat-ratkaisut Graniittikeskukselle uusi vetäjä haastaa rakennusalan toimijat kestävään kehitykseen.

]]>
Suomalainen graniitti tsaarien Pietarissa Wed, 14 Sep 2016 11:40:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Suomalainen-graniitti-tsaarien-Pietarissa http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Suomalainen-graniitti-tsaarien-Pietarissa Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS on julkaissut professori Yrjö Kaukiaisen teoksen suomalaisen graniitin käytöstä Pietarissa.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/suomalainen-graniitti-tsaarien-pietarissa/5094-1-fin-FI/Suomalainen-graniitti-tsaarien-Pietarissa_square1.jpg Suomalainen graniitti tsaarien Pietarissa http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Suomalainen-graniitti-tsaarien-Pietarissa Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS on julkaissut professori Yrjö Kaukiaisen teoksen suomalaisen graniitin käytöstä Pietarissa.

]]>
Yrityskauppoja kiviteollisuudessa Wed, 14 Sep 2016 11:29:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Yrityskauppoja-kiviteollisuudessa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Yrityskauppoja-kiviteollisuudessa Palin Granit luopuu mustan kiven louhimosta. Loimaan Kivi täydentää tuotevalikoimaansa.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/yrityskauppoja-kiviteollisuudessa/5082-2-fin-FI/Yrityskauppoja-kiviteollisuudessa_square1.jpg Yrityskauppoja kiviteollisuudessa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Yrityskauppoja-kiviteollisuudessa Palin Granit luopuu mustan kiven louhimosta. Loimaan Kivi täydentää tuotevalikoimaansa.

]]>
Myydään Wed, 14 Sep 2016 11:28:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Kumppani-ilmoitus/Myydaan http://www.kivilehti.fi/Kumppani-ilmoitus/Myydaan MYYDÄÄN käyttämätön H+B KIVENHIONTAKESKUSSLB-15/20 no:934 paketti EDULLISESTI!!!

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/kumppani-ilmoitus/myydaan/5172-1-fin-FI/Myydaan_square1.jpg Myydään http://www.kivilehti.fi/Kumppani-ilmoitus/Myydaan MYYDÄÄN käyttämätön H+B KIVENHIONTAKESKUSSLB-15/20 no:934 paketti EDULLISESTI!!!

]]>
Valtaako kiinalainen kivi Kouvolan kävelykadun? Fri, 03 Jun 2016 16:04:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Valtaako-kiinalainen-kivi-Kouvolan-kavelykadun http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Valtaako-kiinalainen-kivi-Kouvolan-kavelykadun Kouvolassa sijaitseva Manskin kävelykatu on kaupungin keskeisimpiä kohteita. Nyt on edessä mittava saneeraus, joka tarkoittaa peräti yli 6 000 neliön kiviurakkaa. Epävarmaa kuitenkin on, tulevatko kivet Kiinasta vai suomalaisilta kivilouhimoilta.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/valtaako-kiinalainen-kivi-kouvolan-kavelykadun/5054-1-fin-FI/Valtaako-kiinalainen-kivi-Kouvolan-kavelykadun_square1.jpg Valtaako kiinalainen kivi Kouvolan kävelykadun? http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Valtaako-kiinalainen-kivi-Kouvolan-kavelykadun Kouvolassa sijaitseva Manskin kävelykatu on kaupungin keskeisimpiä kohteita. Nyt on edessä mittava saneeraus, joka tarkoittaa peräti yli 6 000 neliön kiviurakkaa. Epävarmaa kuitenkin on, tulevatko kivet Kiinasta vai suomalaisilta kivilouhimoilta.

]]>
”Maisema-arkkitehtuuri on tulevaisuuden ala” Fri, 03 Jun 2016 14:28:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Maisema-arkkitehtuuri-on-tulevaisuuden-ala http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Maisema-arkkitehtuuri-on-tulevaisuuden-ala – Ilmastonmuutoksen myötä myös maisema-arkkitehtuurissa tulee laajemmin ymmärtää luonnon olosuhteita niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Esimerkiksi hulevesien hallinta vaatii eri alojen suunnittelijoiden yhteistyötä, jotta tarvittavia maa-alueita saadaan tähän tarkoitukseen, toteaa maisema-arkkitehti Gretel Hemgård.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/ymparistokivet/maisema-arkkitehtuuri-on-tulevaisuuden-ala/5066-1-fin-FI/Maisema-arkkitehtuuri-on-tulevaisuuden-ala_square1.jpg ”Maisema-arkkitehtuuri on tulevaisuuden ala” http://www.kivilehti.fi/Ymparistokivet/Maisema-arkkitehtuuri-on-tulevaisuuden-ala – Ilmastonmuutoksen myötä myös maisema-arkkitehtuurissa tulee laajemmin ymmärtää luonnon olosuhteita niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Esimerkiksi hulevesien hallinta vaatii eri alojen suunnittelijoiden yhteistyötä, jotta tarvittavia maa-alueita saadaan tähän tarkoitukseen, toteaa maisema-arkkitehti Gretel Hemgård.

]]>
Kestävää ympäristörakentamista luonnonkivellä Thu, 07 Apr 2016 18:27:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kestavaa-ymparistorakentamista-luonnonkivella http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kestavaa-ymparistorakentamista-luonnonkivella Luonnonkiviteollisuus uskoo aidon kiven käytön lisääntyvän erityisesti ympäristörakentamisessa. Useat kaupungit kohentavat keskusta-alueidensa ilmettä ja rakennetun kaupunkiympäristön laatutasoa. Julkisten oleskelualueiden pinnoitemateriaaliksi valitaan yhä useammin graniitti.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/kestavaa-ymparistorakentamista-luonnonkivella/4996-1-fin-FI/Kestavaa-ymparistorakentamista-luonnonkivella_square1.jpg Kestävää ympäristörakentamista luonnonkivellä http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kestavaa-ymparistorakentamista-luonnonkivella Luonnonkiviteollisuus uskoo aidon kiven käytön lisääntyvän erityisesti ympäristörakentamisessa. Useat kaupungit kohentavat keskusta-alueidensa ilmettä ja rakennetun kaupunkiympäristön laatutasoa. Julkisten oleskelualueiden pinnoitemateriaaliksi valitaan yhä useammin graniitti.

]]>
Eino Lovikasta Vuoden Kivimies 2016 Thu, 07 Apr 2016 18:12:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eino-Lovikasta-Vuoden-Kivimies-2016 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eino-Lovikasta-Vuoden-Kivimies-2016 Porvoossa 18.maaliskuuta pidetyssä Kiviteollisuusliiton vuosikokouksessa valittiin Vuoden kivimieheksi Kaavin Kivi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eino Lovikka.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/yritykset-ja-markkinat/eino-lovikasta-vuoden-kivimies-2016/4984-1-fin-FI/Eino-Lovikasta-Vuoden-Kivimies-2016_square1.jpg Eino Lovikasta Vuoden Kivimies 2016 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Eino-Lovikasta-Vuoden-Kivimies-2016 Porvoossa 18.maaliskuuta pidetyssä Kiviteollisuusliiton vuosikokouksessa valittiin Vuoden kivimieheksi Kaavin Kivi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eino Lovikka.

]]>
active"> Vastuu unohtuu julkisissa hankinnoissa Sat, 02 Apr 2016 13:57:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vastuu-unohtuu-julkisissa-hankinnoissa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vastuu-unohtuu-julkisissa-hankinnoissa Etenkin niukan talouden aikana julkiset hankinnat ratkaistaan usein lyhytnäköisesti hinnan perusteella. Tähän ei kuitenkaan ole pakko tyytyä. Aina kannattaa tarkastella laajemmin, mitä ratkaisu oikeasti merkitsee kansantalouden ja maan yleisen imagon kannalta, sanoo Kiviteollisuusliiton toimitusjohtaja Pekka Jauhiainen.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2016/vastuu-unohtuu-julkisissa-hankinnoissa/img_3234_web640_427px/4695-1-fin-FI/IMG_3234_web640_427px_square1.jpg Vastuu unohtuu julkisissa hankinnoissa http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Vastuu-unohtuu-julkisissa-hankinnoissa Etenkin niukan talouden aikana julkiset hankinnat ratkaistaan usein lyhytnäköisesti hinnan perusteella. Tähän ei kuitenkaan ole pakko tyytyä. Aina kannattaa tarkastella laajemmin, mitä ratkaisu oikeasti merkitsee kansantalouden ja maan yleisen imagon kannalta, sanoo Kiviteollisuusliiton toimitusjohtaja Pekka Jauhiainen.

]]>
Länsimetroon luonnonkiveä Sat, 02 Apr 2016 06:00:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Lansimetroon-luonnonkivea http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Lansimetroon-luonnonkivea Länsimetro käynnistyy elokuussa 2016. Metron asemien näyttävyyteen on kiinnitetty poikkeuksellista huomiota.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/lansimetroon-luonnonkivea/4972-1-fin-FI/Lansimetroon-luonnonkivea_square1.jpg Länsimetroon luonnonkiveä http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Lansimetroon-luonnonkivea Länsimetro käynnistyy elokuussa 2016. Metron asemien näyttävyyteen on kiinnitetty poikkeuksellista huomiota.

]]>
active"> Suomalainen kiviteollisuus 130 v. Fri, 01 Apr 2016 09:48:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Suomalainen-kiviteollisuus-130-v http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Suomalainen-kiviteollisuus-130-v Suomalainen kiviteollisuus on 130 vuoden ikäinen.  Nykyaikaisen teollisen kivitoiminnan katsotaan alkaneen kesällä 1886, jolloin vapaaherra Anton von Alfthan perusti Ab Granit -yhtiön.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2016/suomikivi-130/ab_granit_-kuva_2_syp_selonen_web640_427px/4832-1-fin-FI/Ab_Granit_-Kuva_2_SYP_Selonen_web640_427px_square1.jpg Suomalainen kiviteollisuus 130 v. http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Suomalainen-kiviteollisuus-130-v Suomalainen kiviteollisuus on 130 vuoden ikäinen.  Nykyaikaisen teollisen kivitoiminnan katsotaan alkaneen kesällä 1886, jolloin vapaaherra Anton von Alfthan perusti Ab Granit -yhtiön.

]]>
Kotimainen kivi on joskus ulkomaista edullisempaa – eikä sitä siltikään käytetä Thu, 31 Mar 2016 13:28:00 +0300 http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kotimainen-kivi-on-joskus-ulkomaista-edullisempaa-eika-sita-siltikaan-kayteta http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kotimainen-kivi-on-joskus-ulkomaista-edullisempaa-eika-sita-siltikaan-kayteta Suomalainen luonnonkivi kestää vuodenaikojen vaihtelua ja aikaa, on edullinen kuljettaa ja sen käyttötarkoitusta voidaan vaihtaa vuosienkin jälkeen. Silti esimerkiksi reunakiviä tuodaan Kiinasta.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/rakennuskivi/kotimainen-kivi-on-joskus-ulkomaista-edullisempaa-eika-sita-siltikaan-kayteta/4925-1-fin-FI/Kotimainen-kivi-on-joskus-ulkomaista-edullisempaa-eika-sita-siltikaan-kayteta_square1.jpg Kotimainen kivi on joskus ulkomaista edullisempaa – eikä sitä siltikään käytetä http://www.kivilehti.fi/Rakennuskivi/Kotimainen-kivi-on-joskus-ulkomaista-edullisempaa-eika-sita-siltikaan-kayteta Suomalainen luonnonkivi kestää vuodenaikojen vaihtelua ja aikaa, on edullinen kuljettaa ja sen käyttötarkoitusta voidaan vaihtaa vuosienkin jälkeen. Silti esimerkiksi reunakiviä tuodaan Kiinasta.

]]>
active"> Kaivertajan työtä leimaa vahva käsityö Tue, 22 Mar 2016 11:01:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kaivertajan-tyota-leimaa-vahva-kasityo http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kaivertajan-tyota-leimaa-vahva-kasityo Kiviveistämö Levander Oy:ssä liki 40 vuotta kaivertajan töitä tehnyt Matti Mäkelä jäi juuri hyvillä mielin eläkkeelle. – Kaivertajan työ on pysynyt suunnilleen samanlaisena ainakin 60 vuoden ajan.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2016/sorvikivi-oy-_-kaivertaja/matti-ma-kela-8747_web640_600px/4875-1-fin-FI/Matti-Ma-kela-8747_web640_600px_square1.jpg Kaivertajan työtä leimaa vahva käsityö http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Kaivertajan-tyota-leimaa-vahva-kasityo Kiviveistämö Levander Oy:ssä liki 40 vuotta kaivertajan töitä tehnyt Matti Mäkelä jäi juuri hyvillä mielin eläkkeelle. – Kaivertajan työ on pysynyt suunnilleen samanlaisena ainakin 60 vuoden ajan.

]]>
active"> Erikoistumalla maailmanmarkkinoille Tue, 22 Mar 2016 10:19:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Erikoistumalla-maailmanmarkkinoille http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Erikoistumalla-maailmanmarkkinoille ”Kiven pyörittäjän kylällä” Savitaipaleella toimivan Sorvikivi Oy:n Eero Vainikka uskoo erikoistumisen ja kotimaisuuden voimaan.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/media/images/1-2016/sorvikivi-oy-_-kaivertaja/sorvikivi_kostamus_patsaat_2013_web640_427px/4879-1-fin-FI/Sorvikivi_kostamus_patsaat_2013_web640_427px_square1.jpg Erikoistumalla maailmanmarkkinoille http://www.kivilehti.fi/Yritykset-ja-markkinat/Erikoistumalla-maailmanmarkkinoille ”Kiven pyörittäjän kylällä” Savitaipaleella toimivan Sorvikivi Oy:n Eero Vainikka uskoo erikoistumisen ja kotimaisuuden voimaan.

]]>
Kiven tuotantoon uutta ajattelua Tue, 22 Mar 2016 09:29:00 +0200 http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Kiven-tuotantoon-uutta-ajattelua http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Kiven-tuotantoon-uutta-ajattelua Geologian tutkimus­keskuksen ja kiviyrittäjien yhteisen projektin avulla vahvistetaan merkittävästi louhintayritysten toiminta­ympäristöä Itä - Pohjois-Suomessa ja haetaan uusia kivivarantoja.

]]>
http://kivilehti.fi//var/ezwebin_site/storage/images/etusivu/teknologia/kiven-tuotantoon-uutta-ajattelua/4803-1-fin-FI/Kiven-tuotantoon-uutta-ajattelua_square1.jpg Kiven tuotantoon uutta ajattelua http://www.kivilehti.fi/Teknologia/Kiven-tuotantoon-uutta-ajattelua Geologian tutkimus­keskuksen ja kiviyrittäjien yhteisen projektin avulla vahvistetaan merkittävästi louhintayritysten toiminta­ympäristöä Itä - Pohjois-Suomessa ja haetaan uusia kivivarantoja.

]]>