YRITYKSET JA MARKKINAT

Vuoden Kivenpyörittäjä Juha Kivimäki: Halvalla rakentamisen virhettä ei saa tehdä

Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon saanut Juha Kivimäki perää vahvempaa yhteistyötä ympäristösuunnittelun, -rakennuttamisen ja ylläpidon kesken. Hänellä itsellään on kokemusta näistä kaikista.

Vuoden Kivenpyörittäjä Juha Kivimäki: Halvalla rakentamisen virhettä ei saa tehdä

Rakennuttajapäällikkö Juha Kivimäki valittiin vuoden 2017 Kivenpyörittäjäksi tunnustuksena hänen ympäristörakentamisen monipuolisesta asiantuntemuksestaan. Kivenpyörittäjä on valittu vuodesta 2001. Palkinnolla halutaan tuoda esiin ammattitaitoista ja laadukasta ympäristörakentamista.

Juha Kivimäki on toiminut syksystä 2016 lähtien rakennuttajana Vantaan kaupungin Viheralueyksikössä. Vantaan viheralueet olivat jo aikaisemmin tulleet hänelle tutuiksi, sillä Kivimäki toimi viiden vuoden ajan ylläpidon valvojapuutarhurina ja myöhemmin rakennuttamisen työpäällikön sijaisena.

Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto myönnettiin Juha Kivimäelle tunnustuksena hänen ympäristörakentamisen monipuolisesta asiantuntemuksesta ja kokemuksesta, joka kattaa niin suunnittelun, rakentamisen kuin rakennuttamisenkin sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Kivimäki on työskennellyt uransa alussa Itävallassa saaden eurooppalaisia vaikutteita.
Kivenpyörittäjä on valittu vuodesta 2001. Valinnan tekee Rudus Oy.

Tieto ja kokemukset jakoon

Juha Kivimäen nykyinen toimenkuva kattaa viher- ja ulkoilualueiden sekä liikuntapaikkojen rakennuttamisen Vantaalla.
– Meillä on pieni ja ohut organisaatio. Se on myös toimiva, koska meillä on hyvä keskusteluyhteys sekä suunnittelun että ylläpidon kanssa. Palautetta saadaan myös käyttäjiltä. Kaikki tieto tulee antaa suunnittelunkin käyttöön, Juha Kivimäki sanoo.

Kivimäki korostaa, että ympäristösuunnittelun ja -rakentamisen prosesseissa tulee ottaa paremmin huomioon alueiden ylläpito ja loppukäyttäjät.
– Ylläpidossa on rajalliset resurssit eli alueiden pitää olla kestäviä ja helppohoitoisia. Vantaalaiset arvostavat luonnonmukaisuutta, mikä on hyvä asia, koska se on ylläpidonkin kannalta edullisinta.
– Tärkeää on myös miettiä, mitä asukkaat tarvitsevat – miten onnistuneet viheralueet saavat kaiken ikäisiä ihmisiä ulos luontoon ja liikkumaan. Vantaalla lähiliikuntapaikat ovat ahkerassa käytössä. Ne maksavat itse itsensä takaisin, kun ihmisten hyvinvointi paranee.

Kivimäki muistuttaa, että halvalla rakentamisen virhettä ei saa tehdä.
– Viheralueidenkin rakentamisessa tulee miettiä alueen elinkaari. Meillä on jo nyt paljon korjausvelkaa eikä sitä saisi yhtään lisätä.

Kaupunkiluontoa ei saa menettää

Juha Kivimäen mukaan tiivistyvässä kaupunkirakenteessa viheralueet ovat sekä henkisesti että fyysisesti tärkeitä.
– Ympäristörakentamisessa täytyy ottaa huomioon luontoarvot ja niiden säilyttäminen. Kaupungeissa menetetään luontoa koko ajan, vaikka tarvitaan avointa tilaa ja turvallisia viheralueita.
– Vihersuunnittelun tulee olla luovaa ja innovatiivista, koko alalla tarvitaan uusia, rohkeita ideoita.

www.rudus.fi
www.ruduspro.fi

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA YRITYKSET JA MARKKINAT

1 2 3 4 5 6 7 ... 9 »