YRITYKSET JA MARKKINAT

Ylöjärven Vuosisadan yrittäjä

Tampereen Kovakivi osallistuu maailman luokan hankkeisiin

Tampereelle rakennettava Viiden tähden keskusta on maailmanluokan kaupunkikeskusta. Luonnonkivellä on siinä merkittävä osa. Tampereen Kovakivellä on ollut keskeinen merkitys kiviympäristön suunnittelussa.

Tampereen Kovakivi osallistuu maailman luokan hankkeisiin

Tampereen uusi keskusta on maailmanluokan hanke. Sen rakentaminen jatkuu 2030-luvulle. Luonnonkivi on valittu keskeiseksi materiaaliksi luomaan kuvaa korkeasta laatutasosta.

Tampereen Kovakivi palkittiin marraskuussa Ylöjärven Vuosisadan yrittäjäpalkinnolla. Yritys on louhinut ja jalostanut graniittia Kurussa vuodesta 1914. Sen toteuttamia ympäristökivikohteita näkee Suomen lisäksi muun muassa Tukholman, Kööpenhaminan ja Göteborgin keskustoissa.

Tampereella Kovakiven kivi luo arvokkuutta Pyynikin näkötornissa, Tampere-talossa, Keskustorilla, Satakunnan sillalla ja Laukontorilla. Muualla Suomessa Kovakiven graniittia löytyy muun muassa Rotuaarilla Oulussa, Vaskiluodon sillalla Vaasassa, oikeustalossa Turussa, Kaartin korttelissa Helsingissä ja Westendin uimarannalla Espoossa.

Tampereen Kovakiven brändi on Kurun harmaa, yksi Suomen maineikkaimmista kivilajeista. Muutama vuosi sitten yritys laajeni ostamalla pari louhimoa lisää.

Kovakivessä ohjat on ottanut nuori polvi. Antti Elomaa on toimitusjohtaja ja isä Tapani Elomaa paukuttaa puheenjohtajan nuijaa yhtiön hallituksessa.

kovakivi_yhteys_antti

- Asiakkaat tarkastelevat hankinnoissaan hiilijalanjälkeä ja tuotannon eettisiä arvoja. Nämä asiat suosivat suomalaista kiveä, Antti Elomaa sanoo.

Kaupunkien keskustat luonnonkivestä

Antti Elomaa pitää suomalaisen kiven asemaa vahvana, vaikka esimerkiksi kiinalainen tuontikivi kilpailee kovasti halvemmalla hinnalla.

– Kun asetetaan kiven teknisille ominaisuuksille ja alkuperälle vaatimuksia niin kotimainen kivi astuu kisaan mukaan. Kaupungit haluavat rakentaa keskustansa pitkälti luonnonkivestä. Kotimainen luonnonkivi on vahvoilla, kun tilaaja satsaa kiven ulkonäköön ja kestävyyteen.

– Tänä päivänä asiakkaat tarkastelevat hankinnoissaan hiilijalanjälkeä ja tuotannon eettisiä arvoja. Nämä asiat suosivat suomalaista kiveä, Elomaa kertoo.

21 henkilöä työllistävän Tampereen Kovakiven suurin työmaa on tällä hetkellä Tampereelle rakennettava ratikkalinja. Yli neljänkymmenen pysäkin laituri rakennetaan kurulaisesta kivestä.

Antti Elomaa katsoo luottavaisena tulevaisuuteen. Kiviala on vakaa.

– Tällä alalla ei tehdä rakettimaisia nousua, mutta toisaalta eipähän tule isoja sakkauksiakaan. Odotamme, että yrityksemme voii tulevaisuudessa kasvaa varovasti.

Viiden tähden keskusta Tampereella

– Keskeisenä ajatuksena on ollut Tampereen keskustan pitäminen elävänä ja välttää sellainen kehitys, jossa ihmiset siirtyvät lähiöihin ja keskustassa on vain toimistoja. Tavoitteena on saada keskustaan 15 000 uutta asukasta ja luoda saman verran uusia työpaikkoja. Keskustan pitää olla monipuolinen, siellä pitää olla hyviä palveluita ja tapahtumia, jotka vetävät ihmisiä, turisteja ja asukkaita, sanoi 2016 Anna-Kaisa Ikonen, tuolloinen pormestari.

- Kotimainen kivi on todella kestävää. Sille on Tampereelle selkeitä kaupunkikuvallisia perusteita. Kivi jatkaa perinteitä ja luo omaleimaisuutta, toteaa maisema-arkkitehti Ranja Hautamäki.

www.kovakivi.fi

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA YRITYKSET JA MARKKINAT

1 2 3 4 5 6 7 ... 9 »