YRITYKSET JA MARKKINAT

Led ja kivi parantavat liikenneturvallisuutta

JPK-Granit on kehittänyt liikenneturvallisuutta parantavan innovaation, jossa yhdistyvät luonnonkivi sekä heijastimet ja led-valot. Heijastinkiveä toteutetaan Vantaalla.

JPK-Granit hakee vientimarkkinoita

- Ideamme on suhteellisen yksinkertainen ja helppo toteuttaa uusissa tiehankkeissa tai olemassa olevissa kohteissa, sanoo Jukka Karppinen JPK-Granitista.

Heijastimet tai ledit asennetaan joko olemassa oleviin kohteisiin jyrsimällä kiviin urat heijastin- tai led-nauhaa varten.

Toisena vaihtoehtona uusiin kohteisiin on valmiiksi tehdyt, paikoilleen asennettavat kivet, joissa on heijastin tai led-nauha valmiina.

Heijastimet asennetaan uraan jäykkää vannenauhaa käyttäen. Urissa valot ovat suojassa mekaaniselta rasitukselta.

Urassa voidaan käyttää heijastin- ja jälkivalaisevaa nauhaa tai led-nauhaa. 

Uutena tuotteena hankaliin kohteisiin, joissa heijastin jää liian pieneen kulmaan, on vaihtoehtona ns. rypytetty nauha joka toimiin hyvin pienessä kulmassa.

Yhtiö on ollut yhteydessä muun muassa ELY-keskukseen, liikennevirastoon  ja Trafiin.

- Suhtautuminen asiaan on ollut myönteistä. He haluaisivat viedä ideaa käytäntöön. Ongelmana on ollut kuitenkin kaupunkien kanssa se, että tällaisiin hankkeisiin ei ole varoja, Karppinen sanoo.

- Poikkeuksena on ollut Vantaan kaupunki, joka otti asian saman tien työn alle ja antoi toimeksiannon toteuttaa ideaa Vantaan Kielotiellä.

- Referenssi osoittautui erinomaiseksi. Vantaan kaupungin puolelta asiaa pidettiin niin hyvänä, että siellä on suunnittupöydällä tulossa uusia kohteita ympäri Vantaata.

- Ideassamme on myös vientipotentiaalia, koska se on suojattu Suomessa ja EU-alueella. Voimme esimerkiksi työllistää muualla EU-alueella ns. franchise-yrittäjiä. 

Video Vantaan Tikkurilasta talvella
http://youtu.be/qlJ-r69ULzw

Lisäkuvia ja videoita www.jpk-granit.fi

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA YRITYKSET JA MARKKINAT

1 2 3 4 5 6 7 ... 9 »