YRITYKSET JA MARKKINAT

Kalla-tuoteperhe on kotimaisen yhteistyön tulos

SHT-Tukun toimitusjohtaja Pekka Kivimaa ja Kivilähde - Kaavin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Marita Mielonen miettivät, mitä uutta hautausalalle voisi esitellä.

Kalla-tuoteperhe on kotimaisen yhteistyön tulos

Hautakivessä on Kalla-veistos. Kivi on valmistettu kotimaisesta spektroliitista.

- Menestyksekäs ja kiinnostusta herättänyt mallistomme Finlaysonin kanssa osoitti, että ala on valmis perinteistä poikkeaviin uutuustuotteisiin, kertoo Kivimaa.

Ajatus Kalla-pienoisveistoksesta syntyi yhteistyössä suunnittelija Ritva-Liisa Pohjalaisen kanssa. Veistos kulkee siunaustilaisuudesta muistoesineeksi omaisen kotiin. Veistos tarvitsi toki arvoisensa arkun ja uurnan, joihin sen voi kiinnittää, sekä kivijalustan, jolla se seisoo muistona vainajasta. Kalla-tuoteperheen suurin voima on suomalaisessa suunnittelussa.

Kalla2

Koriste-esine siunaustilaisuudesta kotiin.

Pronssiin valettu, kromattu pienoisveistos seuraa vainajan matkaa ensin arkun päältä siunaustilaisuudessa. Tämän jälkeen veistoksen voi siirtää uurnaan, ja siitä graniittijalustaan kiinnitettynä muistomerkiksi vainajan läheisen kotiin. Korusuunnittelijanakin tunnettu Ritva-Liisa Pohjalainen lisäsi sarjaan kaulakorun. Sama Kalla-aihe toistuu myös sarjan hautakivessä.

Hautakivi on valmistettu kotimaisesta spektroliitista, joka on tunnettu myös korukivenä. Kromattu Kalla-veistos on sijoitettuna kiven etupintaan, nimitiedot ovat osin kromattua pronssia ja osin kaiverrettuja ja hopeamaalattuja.

- Kiven pintojen hionta, spektroliitin kiteiden loiste ja kromatun pinnan yhdistelmä on tyylikäs ja kestävä kokonaisuus. Hautakiven kokoa voi muuttaa ja Kalla-koristetta voi käyttää myös muihin kivimalleihin yhdistettynä, Mielonen kertoo.

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA YRITYKSET JA MARKKINAT

« 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 »