YMPÄRISTÖKIVET

Punaruskea Aurora hallitsee Kalasatamaa

Mäntsälän punaruskea Aurora –graniitti  vahvistaa Kalasataman identiteettiä. Kalasatama nousee Helsingin ydinkeskustan tuntumaan meren rannalle.

Kivivalinta tukee alueen identiteettiä

Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva Kalasatama on haluttu asuinalue.Kalasataman korttelit tarjoavat monipuolisia asumisvaihtoehtoja. Alueen rantoja ja kanavia kiertää tulevaisuudessa tyylikäs rantapromenadi. Kalasatamanpuisto on valmistuessaan asukkaiden tapaamispaikka.

- Helsinki on rantarakentamisen moderni osaaja. Kalasatamassa tehdään runsaasti ympäristöurakoita, ja niissä kotimainen kivi on vahvasti mukana. Helsinki osaa rantarakentamisen, siitä ovat tuoreimpia esimerkkejä Jätkäsaari, Herttoniemenranta, Arabianranta, Ruoholahti ja Aurinkolahti. Nyt rakennettavana oleva Sörnäistenniemi jatkaa tätä tyylikästä ja modernia rantarakentamisen kokonaisuutta, sanoo Suomen Graniittikeskus Oy:n myyntipäällikkö Pauli Immonen.

Immosen mukaan nyt rakenteilla on esimerkiksi rantamuureja, katujen varsia ja aukioiden pintoja. - Toimitammepintojen lisäksi kiviset kadun kalusteet.

Mäntsälän Aurora sopii värimaailmaan

Ranta-alueen ilme Kalasatamassa on puna-ruskeaa Mäntsälän Auroraa. Se sopii Immosen mukaan hienosti Helsingin niemen kallioiden värimaailmaan.

- Harmonisuus ja paikallisidentiteetti ovat tärkeitä. Katujen reunakiveyksiä tehtiin noin neljän kilometrin verran. Noppaa, laattaa ja nupukiveä pääasiassa jalkakäytävien reunuksiin tehtiin noin 2300 neliön verran ja rantaterassin tasokiveyksiä suunnilleen saman verran. Rantamuurinpintoja rakennettiin noin 600 neliön verran.

Helsinki – moderni rakentaja

Pauli Immonen sanoo, että Helsingin kaupungin suunnittelu on hyvätasoista. Helsingin kaupungilla on ollut kohteessa rakentamisprojektit numeroituna 1-5. Nyt on menossa viides, ja kukin näistä on kestänyt noin vuoden.

- Kotimainen kivi on erinomainen valinta, kun otetaan huomioon sääolosuhteet sekä pakkasen ja meriveden sietokyky. Helsinki onkin rantarakentamisen moderni osaaja.

Arvioiden mukaan alueella jatketaan erilaisia asunto- ja muita rakennustöitä vielä 10-15 vuoden ajan, kysynnänkin mukaan. Kulttuuria löytyy läheisestä Suvilahdesta. Tukkutorin alueelle on kehittynyt ruoka- ja tapahtumakeskittymä. Kun suuri kauppakeskus alkaa rakentua, Kalasatamassa ovat lähellä kaupalliset ja erilaiset vapaa-ajan palvelut. Kalasatamassa on myös metroasema.

Vanha satama-alue Sompasaari muuttuu Kalasataman kaupunginosaksi pohjoisosastaan alkaen. Kalasatama on urbaani, kantakaupungin tapainen kaupunginosa, jossa voi matkustaa raitiovaunulla ja nauttia tyylikkäästä, uudenlaisesta Helsingistä.

Teksti: Mirkka Kortelainen

Lisää kommentti (10)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA YMPÄRISTÖKIVET

« 1 2 3 4