TEKNOLOGIA

Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle

Kiilalaitteella lupaavat vientimarkkinat.

Uutta kiilaustekniikkaa Kaavin Kivelle

Timo Nukari käyttämässä kiilalaitetta. Kuvassa näkyy blokin halkeaminen kiilojen avulla.

Elokuun lopulla luovutettiin Kaavin Kivelle järjestyksessään 49. Kirnuvuori Oy:n valmistama hydraulinen SplitStone kiilalaite. 

Laite on kehitetty helpottamaan kiviblokien paloittelua pienemmäksi kuljetusta ja jatkojalostusta varten. Kiilaamalla tehtävä paloittelu pitää kiven halkaisupinnat puhtaana verrattuna räjähdysaineiden käyttöön. Hydraulinen koneen avulla tehtävä kiilaus on turvallinen menetelmä, joka helpottaa ja nopeuttaa työvaiheen tekemistä verrattuna käsin tehtävään kiilaukseen.

Uusin Kaavin Kiven investointi jalostuksen alkupäähän on syntynyt tarpeesta tehostaa tuotantoa. Yritys oli jo aikaisemmin investoinut uuteen traktorin perävaunuun asennettuun hydraulikoneikkoon ja nosturiin, jolla operoitiin poralaitteistoa. Tästä syntyi idea hyödyntää nosturia myös kiilalaitteen käyttämisessä. Pora ja kiilalaite ovat pikakiinnittimillä vaihdettavissa nosturiin. Nosturiperävaunu on helposti siirrettävissä louhoksella aina tarvittavaan poraus- ja kiilauskohteeseen. Investointi tukee Kaavin Kiven strategiaa uusimman teknologian hyödyntämisessä.

Ensimmäisten käyttökokemusten perusteella näyttää oikein hyvältä, toteaa ”idean isä” Kaavin Kiven Timo Nukari.  

Laajat vientimarkkinat

SplitStone kiilalaitteet valmistetaan tarvittaessa räätälöitynä asiakkaan tarpeen mukaan. Räätälöitävissä ovat mm. puomin pituus, kiilojen määrä ja erilaiset laitteen kiinnitys-, ja ohjaustavat. Valmistamme kiilalaitteelle tarvittaessa myös säilytys/huoltotelineen, kertoo Kirnuvuori Oy:n projektipäällikkö Seppo Leppälä.

Kiilakone on tarkoitettu tarvekivilouhoksella räjäytetyn tai sahatun kallion halkomiseen pienemmiksi ja helpommin käsiteltäviksi paloiksi jatkojalostusta vasten.

Hydraulinen laite korvaa jatkojalostuksessa käytettyä räjäyttämistä, kemikaalien käyttöä tai käsin kiilaamista.

– Olemme vastaavia kiilakoneita toimittaneet vuosien varrella useille suomalaisille louhoksille, joihinkin useampiakin. Vientimarkkinoilla SplitStone kiilalaitteita on toimitettu edistyneille graniittilouhoksille jo lähes jokaiseen maanosaan, Leppälä sanoo.

Lisätietoja

www.splitsone.fi 

Puh. 040 482 7035  seppo.leppala(at)splitstone.fi

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA TEKNOLOGIA

1 2