TEKNOLOGIA

Kuukivelle Suomen suurin cnc-työstökeskus

Vuonna 2000 perustettu Kuukivi Design Oy hankki uuden huipputehokkaan viisiakselisen Breton NCV 700 -työstökoneen, joka on ainoa laatuaan Suomessa. Hankinnallaan yritys haluaa vastata kasvavaan eurooppalaiseen kysyntään entistä paremmin.

"

Viinijärvellä sijaitseva Kuukivi Design on perheyritys, joka työllistää kymmenen henkilöä, joista tuotannossa on 7-8. Omaa kivilouhimoa ei ole, vaan yritys käyttää sekä kotimaisia että ulkomaisia kiviä. Vuosituotanto on kymmeniä tuhansia kappaleita.

"

Kuukivi Design on erikoistunut hiekkakiven ja vuolukiven CNC-työstämiseen. Toiminta alkoi lahja- ja taide-esineillä, mutta on nyt laajentunut saunan kiukaiden komponentteihin, kamiinoiden vuorauskiviin sekä muihin hiekkakivi ja vuolukivikomponentteihin. Tällä hetkellä yrityksen tuotannosta menee vientiin noin 99 prosenttia.

- Hankimme uuden koneen, jotta voimme nostaa kapasiteettiamme. Aikaisemmin käytössämme on ollut yksi kolmeakselinen ja kolme neljäakselista työstökonetta. Parhaillaan teemme jo testauksia uudella viisiakselisella koneella ja uskon, että saamme sen pian tuotantokäyttöön, toimitusjohtaja Pertti Mutanen sanoo.

- Uudella koneella on mahdollista tehdä juuri sellaisia monimuotoisia kiviä, joita Euroopassa kysytään, mutta joita ei nykyisellä konekannallamme ole pystytty valmistamaan. Esimerkiksi monumentit tai vastaavat. Sen lisäksi sillä on mahdollista työstää sekä suurempia kappaleita että useampia töitä kerrallaan.

Trendi Euroopassa

Hiekkakivi eri väri sävyineen on erittäin kaunis ja nousemassa trendiksi Euroopassa, siinä kehityksessä Kuukivi Design Oy haluaa olla mukana. Tällä hetkellä sen käyttö on Pertti Mutasen mukaan voimakkaassa kasvussa.

Suurimmat vientikohteet ovat Saksa, Itävalta, Tanska ja Ruotsi.

- Uusi kone on meille paras mahdollinen. Kaikkiaan investoinnin arvo on noin 300 000 euroa, josta pelkän koneen osuus on noin 250 000, Pertti Multanen sanoo.

Uusi 3D-tekniikkaa käyttävä kone pystyttiin sijoittamaan nykyiseen tehtaaseen viime kesänä tehdyn laajennuksen ansiosta.

Teksti: Tom Kalima Kuvat: Kuukivi Oy

Lisää kommentti (1)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA TEKNOLOGIA

1 2