SISUSTUSKIVET

Yksilöllisiä ratkaisuja luonnonkivellä

Kodin sisustajalle luonnonkivi on inspiroiva materiaali. Usein on hyvä nähdä malliesimerkkejä, kiinnostavia vinkkejä siitä, miten kiveä on käytetty tyylikkäästi - muuten sisustusmateriaalien käyttö jää helposti ”perinteisten” materiaalien varaan.

Kodin rakentamisessa on järkevää käyttää pitkäikäisiä ja laadukkaita materiaaleja. Luonnonkivi, kuten muutkin luonnonmateriaalit, eivät riipu muodin vaihteluista, vaan ne kestävät aikaa.

Rakentamisen noususuhdanne näkyy luonnonkiven sisustuskäytössä. Perinteisesti kivi on mielletty kalliiksi materiaaliksi, mitä se ei ole.

Tämän päivän sisustajalle on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja tietoa. Luonnonkivi on tuotu lähemmäksi kuluttajaa erilaisten jakeluverkostojen kautta. Sisustusmyynnissä jälleenmyyjäverkosto on tärkeä etenkin keittiötasoissa. Louhikivitaso Oy:n tuotantopäällikkö Jukka Partosen mukaan usean vuoden kokemus on opettanut jälleenmyyjille kiven käytön, ja ongelmatapauksissa voi aina kääntyä kiviyrityksen puoleen.

Lisäksi kivituotteita saa kiviyritysten omista myymälöistä, rautakaupoista ja hyvin varustelluista puutarha-alan myymälöistä. Kivimyymälöistä on juttu sivuilla 23–25.

Tuotteistuksen ja hinnoittelun avulla kuluttaja pystyy hahmottamaan luonnonkiven mahdollisuuksia, ja budjetointi sekä vertailu muihin materiaaleihin ovat huomattavasti helpompaa kuin ennen. Useilla yrityksillä on perustuotteista internetissä kuvasto ja hinnasto. Tämän lehden loppuosassa on luettelo kiviyrityksistä internet-osoitteineen.

Yhdistely muihin materiaaleihin helppoa

Luonnonmateriaalit ovat kovassa arvossa keinotekoisten materiaalien rinnalla. Luonnonkiven yhdistäminen muihin materiaaleihin, kuten keraamisiin laattoihin mahdollistaa pienemmälläkin budjetilla luonnonkiven käytön.

Luonnonvärit ovat aina ajankohtaisia, ne eivät seuraa trendejä, vaan tarve ja paikka määrittelevät luonnonkiven laadun ja värin.

Kaavin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Marita Mielonen pyrkii tarjoamaan asiakkaalle värimaailmaltaan suomalaiseen makuun sopivia luonnonkiviä. Kaavin Kivellä ja useilla muilla luonnonkivialan yrityksillä on omien louhosten tuotteita, joiden lisäksi myydään sekä kotimaista että ulkomaista kiveä.

Ikikiven toimitusjohtaja Katja Huhtan mukaan jo muutamalla neliöllä luonnonkiveä saa erittäin yksilöllisen ratkaisun esimerkiksi keittiössä tason taustassa tai kiukaan palomuurissa. Luonnonkivellä saa takuuvarmasti yksilöllistä, kahta samanlaista kivilaattaa ei ole.

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA SISUSTUSKIVET

1 2