SISUSTUSKIVET

Skandinaaviset trendit tulevat

Aleksin Kivi Oy:n toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo, että yhä useampi kuluttaja valitsee kotimaisen luonnonkiven. – Kustannustehokkuus näkyy pitkällä aikavälillä ja kestävyys taas säilyy sukupolvilta toisille.

Skandinaaviset trendit tulevat

- Laatoissa erikoiset muodot ovat suosiossa perinteisen nelikulmion sijaan, Martta Leppänen sanoo.

Aleksin Kiven erityisosaamista ovat luonnonkivet ja vahvuutena vaativat asennustyöt sekä ainutlaatuiset materiaalit. Toimitusjohtaja Martta Leppänen uskoo, että kotimaiselle kivelle koittavat hyvät ajat – yhteistyötä ja yhteistä viestiä kiven puolesta kuitenkin tarvitaan.

Aleksin Kivi Oy:lle kuuluu hyvää. Toimitusjohtaja Martta Leppänen sanoo tulevan vuoden 2017 tuovan paljon hyvää Suomen kivialalle ja talouselämän nousu ja kasvava rakennuskanta vauhdittavat kiven tilauskantaa. Yritys on erikoistunut etenkin marmoreihin ja kalkkikiviin. 

- Olemme vahvistaneet organisaatiotamme ja laitamme ensi vuonna enemmän resursseja sisustuskivipuolelle, johon emme ole viime vuosina aktiivisesti keskittyneet. Olemme perinteisesti olleet vahvoja etenkin haastavissa asennustöissä, joissa tarvitaan erityistä asiantuntemusta harvinaisista materiaaleista ja rakennustekniikasta. Laajaan valikoimaamme kuuluvat lisäksi travertiinit, graniitit, kvartsit, komposiitit, aglomeraatit, liuskekivet ja mosaiikit.

Leppänen sanoo, että eri sidosryhmät tekevät jatkuvaa työtä luonnonkiven kysynnän kasvattamiseksi, ja näyttää siltä että suomalainen kuluttaja valitsee yhä useammin luonnonkiven, joka on pitkällä aikavälillä ehdottomasti kustannustehokas ratkaisu.

Ruotsi näyttää suuntaa

- Avainasia on, että kaikki alan toimijat tuovat tätä viestiä aktiivisesti esille. Jos historia toistaa itseään, skandinaaviset trendit rantautuvat Suomeen pian, mikä tulee näkymään kotimaisen kiven kysynnän kasvuna.

Martta Leppäsen mukaan Ruotsi on perinteisesti ollut kuluttajatrendien pohjoismaiden suunnannäyttäjä.

Innovatiivista materiaalien yhdistämistä

- Ruotsissa on pitkään ollut muodissa käyttää marmoria sisustuksessa keittiötasoja myöten. Marmori on haastava materiaali työstää ja käytössä. On ensisijaisen tärkeää että asiakas ymmärtää materiaalin herkkyyden. Siksi marmori ei ole kaikille sopiva vaihtoehto.

Leppäsen mukaan toinen trendi on eri rakennusmateriaalien yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi samassa tilassa.

Teksti: Mirkka Kortelainen

www.aleksinkivi.fi

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA SISUSTUSKIVET

1 2