SISUSTUSKIVET

Marmorin moderni haastaja:

KAYIWA todistaa, että graniitti on aina ollut in

Marmori on ollut suosittu materiaali jo vuosisatojen ajan, mutta nyt KAYIWA vie muotoilun uuteen aikakauteen uusimmalla mallistollaan, joka on tehty kokonaan suomalaisesta graniitista.

Mallistolla juhlistetaan Suomen 100-vuotisjuhlavuotta, sillä graniitti on Suomen kansalliskivi. Tuotteiden valmistamiseen on käytetty harvinaisempia suomalaisia graniittilajeja, kuten Sulkavan gneissiä, Viitasaaren tummaa ja Kittilän vihreää. Loimaan Kivi Oy on valmistanut kaikki tuotteet.

Näissä upeissa, muotoilija Lincoln Kayiwan suunnittelemissa avantgarde-töissä taide kohtaa toiminnallisuuden. Keskiössä on minimalistinen ja moderni herkkyys. Graniittimalliston esineiden muodoissa leikitellään geometrialla, mittasuhteilla ja tarkkuudella kiillotetun ja hiotun graniitin erilaisten varjojen ja kontrastien avulla.

Esineistä voi nauttia käytössä vuosien ajan. Töitä on rajoitettu, numeroitu erä, joten jokainen niistä on ainutlaatuinen taideteos.

Designer_Lincoln_Kayiwa_by_Robert_Seger

Studio Kayiwan suomalais-ugandalainen suunnittelija Lincoln Kayiwa pohjaa työnsä niin Afrikan kuin Pohjoismaiden rikkaaseen taiteen, käsityön ja muotoilun kulttuuriin ja perinteeseen. Kuva Robert Seger.

Taiteilija innostui suomalaisesta kivestä

Mallistoon kuuluu ajattomia tuotteita morttelista ja kaulimesta leikkuulautoihin ja huonekaluihin asti. Vaikka graniitti on painavaa, malliston esineitä on helppo siirtää. Esineisiin on suunniteltu kätevät, hiotut urat, joista tarttumalla esineitä on kätevä nostaa. Graniittityöt on valmistettu yhdistelemällä perinteisiä käsityötekniikoita ja modernin teknologian mahdollistamaa mekanisointia. Kaikki graniittityöt on tehty yhteistyössä Loimaan Kiven kanssa.

SM+_sitruspuristin_Varpaisjarven_musta_2

SM+-sitruspuristin.

"Yhteistyö Kayiwan kanssa on sujunut erittäin hyvin. Hän miettii asioita monelta kantilta valmiiksi ennen valmistusta, ja kaikella on merkityksensä. Kayiwan innostus suomalaista kiveä kohtaan on kunnioitettavaa. Taiteilijan työt muistuttavat, että meidän pitäisi markkinoida suomalaista kiveä maailmalle huomattavasti enemmän", Loimaan Kiven toimitusjohtaja Mikko Paljakka sanoo.

Mallistossa käyttöesineitä 

SM-mortteli ja -survin. Toteemipaalua muistuttava esine sopii niin mausteiden jauhamiseen, guacamolen ja peston valmistamiseen kuin pähkinänsärkijäksikin. Tuote on nimetty suunnittelijan kumppanin mukaan, jota läheiset kutsuvat nimellä SM.

SM+-sitruspuristin on käytännöllinen taide-esine.

Kakkua muistuttavat Barbara I & II -kynttilänjalat ovat alati muuttuvia taideteoksia, joissa kynttilöiden valumat muistuttavat kakun kuorrutusta.

Yksittäin tai ryhminä käytettävät monikäyttöiset Dico-telineet sopivat sateenvarjojen, kynttilöiden, kynien ja muiden esineiden säilyttämiseen.

Betty-kaulimella saa hyviä tuloksia kevyesti. Painavan ja sileän kivipinnan ansiosta taikinan kaulitseminen on helppoa.

Ovaalin ja lieriön muotoisiin Osmo- ja Edouard-kukka-astioihin voi istuttaa upeita viherkasveja.

Ittoli_kulho_Pohjolan_loimu

Ittoli-kulho.

Hamara-vadin ja Ittoli-kulhon taustalla on ajatus painavasta esineestä, joka leijuu ilmassa. Monipuoliset astiat soveltuvat monenlaiseen käyttöön niin arkiastioiksi kuin koriste-esineiksikin. Esineissä korostuu graniitin luonnollisen karhea kauneus.

Nzela-sohvapöytä on nerokas, kolmesta elementistä koostuva, litteä rakenne, jonka osat pysyvät yhdessä pelkän painovoiman avulla.

Eemeli-sarja on käännettävä pannunalusen, leikkuulaudan ja tarjoilualustan yhdistelmä.Näissä esineissä eri graniittityypit tulevat esiin upealla tavalla.

Eemeli_leikkuulaudat_Kittilan_vihrea_Sulkavan_gneissi_Oriveden_punainen_Spektroliitti

Eemeli-leikkuulaudat.

  
Lisätietoja: www.kayiwa.fi

Kaikki kuvat: Studio Kayiwa

Poikkeuksena muotoilija Lincoln Kayiwa ulkona kuvattu kuva: Robert Seger

 

Lincoln Kayiwa

Studio Kayiwan tuotevalikoimaan kuuluu monenlaisia tuotteita aina huonekaluista kotitaloustavaroihin. Kayiwa-tuotteissa on aina jokin tyylikäs, perinteisyydestä poikkeava piirre, ja ne ovat upeita taideteoksia jo sellaisenaan. Kayiwalle on tärkeää nivoa yhteen taide ja muotoilu tavalla, joka tuottaa toimivia ratkaisuja arkipäivän tarpeisiin.

Lincoln Kayiwa syntyi arkkitehtiperheeseen Ugandan Kampalassa vuonna 1979. Hän suoritti maisterintutkinnon Helsingin Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa vuonna 2007. Valmistuttuaan hän perusti oman designstudionsa, Kayiwan.

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA SISUSTUSKIVET

1 2