SISUSTUSKIVET

Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan

Ylämaan Graniitti Oy on perinteisesti tunnettu kivitasojen kuten keittiötasojen valmistajana. Kuluva vuosi on osoittanut Ylämaan Graniitin toimitusjohtaja Jukka Tielisen mukaan myös sen, että kivitasojen ja sisustuskiven kuten kivilattioiden kysyntä laajenee oman aktiivisen arkkitehtiyhteistyön ansiosta.  

Graniitti sopii yritysten arvomaailmaan

Paikallisen kiven käyttö kuvaa pankin arvoja kuten vakautta ja paikallisuutta, Jukka Tielinen sanoo.

- Uskon, että tuleva vuosi 2017 tuo tulleessaan kohteita, joissa kivi on keittiötasojen vakiotuote. Arkkitehti valikoi muuhun sisustukseen sopivia värejä, joista asunnon ostajan on helppo ja turvallista valikoida mieleisensä. Vuosi 2017 näyttää positiiviselta.

Kivi soveltuu arvomaailmaan

Kotimainen graniitti sopii Tielisen mukaan yritysten arvomaailmaan.

- Myös Osuuspankki käyttää perinteisesti kotimaista kiveä. Ylämaan Osuuspankin konttorin lattiat ja asiakaspalvelupisteet rakennettiin 1990-luvulla Ylämaan ruskeasta ja asiakaspalvelupisteet Ylämaan spektroliitistä. Nyt valmistuva kohde on tämän pankkiryhmittymän pääkonttori Lappeenrannassa.  

- Paikallisen kiven käyttö kuvaa pankin arvoja kuten vakautta ja paikallisuutta, ja tätähän suomalainen graniitti luonnontuotteena edustaa. 

Tielisen mukaan graniitti on ollut suunnittelupöydällä alusta saakka, mutta ei kuitenkaan ainoana vaihtoehtona. 

- Arkkitehdille lähetettyjen näytteiden perustella kiveksi valikoitui Ylämaan mattapintainen vihreä. Laatat ovat suunnikkaita, joiden sivun pituus on 500 mm. Arkkitehdille lähetettiin ladontamalli joka todettiin hyväksi ja samalla hyväksytettiin 2 mm saumavahvuus.

Tielisen mukaan laattojen mittatarkkuus on oltava valitun ladontamallin ja saumavahvuuden takia erittäin tarkka päällisen mitan osalta, kivet ovat 20 mm ja asennustapa on maakostean massan päälle.  

Kohteen lattioiden kokonaismäärä on 293 m2 ja tämän lisäksi rakennettiin kahdet portaat.

- Porraslankut ovat 3000 mm pitkät ja ne haluttiin yhdestä osasta.

Työ aloitettiin kivilaattojen osalta kesäkuussa ja varsinainen asentaminen aloitettiin elokuussa.  

- Lattian ja portaiden asennukseen käytettiin aikaa kuusi viikkoa. Kohteeseen asennettiin paljon kiintokalusteita. Siksi asennuksen aikataulutus ja koko projektin hallinta oli tärkeää kiinteistön valmistumisen kannalta.

16199_4803

Arkkitehdille lähetettyjen näytteiden perustella kiveksi valikoitui Ylämaan mattapintainen vihreä. Laatat ovat suunnikkaita, joiden sivun pituus on 500 mm.

Projektille jatkoa Imatralla


Jukka Tielinen sanoo, että kotimaisen kiven ja yleensäkin kiven käyttöä voidaan lisätä aktiivisella yhteistyöllä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa.  

- Tämä työ olisi tärkeää aloittaa jo arkkitehtiopiskelijoista, jotta kivestä tulisi heti luonteva valinta materiaaliksi ja samalla myös kivitietoutta olisi hyvä saada enemmän nuorille opiskelijoille.

Jukka Tielinen pitää tärkeänä, että kiven harmonia on samalla myös julkisen rakentamisen linjavetona.

- Esimerkiksi tämä Lappeenrannan Osuuspankin –projekti saa jatkoa Imatralla ja tiivis yhteistyö arkkitehdin kanssa on ollut tärkeää. Projektin osana on myös kiven ladontamalli, joka edesauttaa visuaalisen ilmeen ja toimivuuden hahmottamista.

Teksti: Mirkka Kortelainen

www.ylamaangraniitti.fi

16199_4790

Nyt valmistuva kohde on tämän pankkiryhmittymän pääkonttori Lappeenrannassa.

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA SISUSTUSKIVET

« 1 2