SISUSTUSKIVET

”Ekologisuus on kova juttu”

Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija Virpi Illman sanoo, että kotimaisen kiven tulevaisuus näyttää valoisalta. – Ekologisuus on kova juttu, yhtä kova kuin kotimainen kivi.

Virpi-illman

Kivi toimii innovatiivisena vaihtoehtona sisustuksen ja rakentamisen trendeissä ja on edelläkävijä ekologisen ja kestävän kehityksen rakentamisessa, Virpi Illman sanoo.

Tulikivi Oy:n sisustussuunnittelija ja tuotepäällikkö Virpi Illman sanoo, että nyt jos koskaan on kotimaisen kiven aika.

- Kestävän kehityksen, ekologisuuden ja ajattomuuden näkökulmat ovat tulleet jäädäkseen sisustukseen. Kotimaisella kivellä on iso arvo sekä kuluttajalle että julkiselle puolelle.

Virpi Illmania viehättää luonnonkiven kauneus ja visuaalinen ilme. Jo jonkin aikaan trendeinä olleet skandinaaviset sävyt ovat harmoniassa myös kiven sävyjen kanssa ja luonnonmateriaalin ajattomuus on investointi tulevaisuuteen.

Virpi Illmanilla on yli 20 vuoden kokemus kotien ja julkisten tilojen suunnittelusta. Hän on ilahtunut siitä, miten esimerkiksi mattahiotut luonnonkivet ja vaaleat kiukaat sopivat hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin.

Kiven ostajien uusi sukupolvi

Virpi Illmanin mukaan kotimainen kivi kulkee sisustuselementtinä jo ties kuinka monessa polvessa.
- Kotimaisen kiven monikäyttöisyys ja kestävyys on kuluttajille tärkeää. Moni asuntonsa saneeraaja uudistaa kodin ilmettä radikaalistikin, mutta kivestä ei luovuta. Kivi on myös käytännöllinen ja turvallinen valinta, esimerkiksi vuolukivilattia ei ole märkänäkään liukas. Keittiön kivitasoja on helppo pitää puhtaana eivätkä tasot kulu kovassakaan käytössä.

Illman suosittelee kotimaista kiveä myös eteiseen, joka altistuu usein kosteudelle.

- Kestävyys on kivessä ihan omaa luokkaansa ja kodin pintojen pitäisi kestää arjen pyörityksessä.
Virpi Illman toivoo, että kotimainen kivi olisi yhä enemmän myös mediassa esillä.

- Laadukkaisiin referenssikuviin kannattaa panostaa ja on hyvä muistaa, että ammattivalokuvaajan näkökulma kuvissa tuo kiven ominaisuudet ja hienot värisävyt loistavasti esille. Myös kuvien rajauksilla on iso merkitys.

Kivi on hyvä sijoitus

Virpi Illman sanoo, että yhä useimmin asunto on myös sijoitus. Remontteihin ja materiaaleihin satsataan ja toivotaan, että kun asunto aikanaan myydään, olisi siinä sellaisia elementtejä ja sisustusratkaisuja, jotka aiemmin tehtyinä investointeina tuloutuisivat sittemmin asunnon myyjälle.
Verkottuminen on lähes jokaisella toimialalla Illmanin mukaan tärkeää ja edesauttaa markkinoinnissa.

- Kotimaisen kiven verkottuminen ja erilaisten yhteistyötiimien saumaton toiminta on tärkeää. Vaikka tuotteet olisivat kuinka upeita, tarvitaan myös ne ihmiset eli hiljaisen tiedon omaavat johtajat ja dynaamiset kaupparatsut, uudenajan sisustussuunnittelijat ja panostukset siihen, että kotimainen kivi näkyy.

Virpi Illmanilla on yli 20 vuoden kokemus kotien ja julkisten tilojen suunnittelusta. Tulikiven sisustussuunnittelijana hän näkee valoisana, miten esimerkiksi mattahiotut luonnonkivet ja vaaleat kiukaat sopivat hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin.

www.tulikivi.fi

Teksti: Mirkka Kortelainen

Lisää kommentti (3)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA SISUSTUSKIVET

1 2