RAKENNUSKIVI

Ylöjärvelle Kivilähde

Kaavin Kivi Oy uskoo kivitasojen kysynnän kasvuun ja laajentui lähemmäksi ostavia asiakkaita. Yli kahden miljoonan euron investoinnilla Ylöjärvelle nousi maamerkin tunnusmerkit täyttävä upea luonnonkivinen rakennus, Kivilähde, missä on sekä tuotantoa että kivituotteiden myyntiä.

"

- Kaavin Kivi Oy on vuonna 1989 perustettu kivialan yritys

- Pääkonttori ja tuotanto Kaavilla

- Uusi tuotanto ja myyntipiste Ylöjärvellä

- Päätuotteita ovat:

   – laadukkaat ja yksilölliset hautamuistomerkit

   – sisustuksessa ja keittiöissä käytetyt kivitasot

- Oma louhimotoiminta

- Kivilajit mm. Savon Helmi ja Pohjolan Loimu, Vihreä Meri

- Työllistää Kaavilla ja Ylöjärvellä kaikkiaan 33 henkilöä

- Liikevaihto n. 4,5 m€

"

– Kaavi on 3 400 asukkaan kunta Pohjois-Savossa, kaukana suurilta markkina-alueilta. Ei tuntunut järkevältä kasvaa syrjässä, vaan halusimme olla paikallisia myös muualla. Tampereen talousalueen sydämessä sijaitseva Ylöjärvi vastaa tässä suhteessa tarpeisiimme. Siellä on suuret markkinat ja paljon sellaisia asiakkaita, jotka haluavat ja joilla on mahdollisuuksia sijoittaa kiveen sekä pihoilla että sisustuksessa, sanoo Kaavin Kiven hallituksen puheenjohtaja Eino Lovikka.

Kivilähde valmistui syksyllä ja sen virallisia avajaisia vietettiin marraskuun puolivälissä. Arkkitehti Jari Palosen suunnittelemassa upeassa rakennuksessa on tietenkin runsaasti luonnonkiveä, kooltaan rakennus on 1 500 m2 ja sisältää myymälä- ja esittelytilojen lisäksi myös kivitasojen tuotantoon erikoistuneen tehtaan.

– Nähtävillä on monipuolinen valikoima erilaisia kivituotteita; hautamuistomerkkejä, kivitasoja, pihakiviä sekä sisustuskiviä kertoo Kivilähteestä vastaava Pekka Räsänen, joka myös on Kivilähteen osaomistaja.

Kivilähde sijaitsee noin 15 kilometriä Tampereen keskustasta. Toimipiste palvelee sekä yksityisiä että yritysasiakkaita. Myynti toimii uudessa toimipisteessä jo täydellä teholla, ja tuotanto käynnistyy pikapuolin.

Savon Helmeä ja Pohjolan Loimua

– Itse en tässä laajuudessa ole koskaan käyttänyt kiveä. Kaikki sujui kuitenkin erittäin hyvin ja joustavasti, koska Kaavin Kiven omat ammattilaiset huolehtivat pitkälti sovituksista ja asennuksista. Olen aina arvostanut kiveä kestävänä ja kauniina rakennusmateriaalina, mutta varmasti tämä hanke saa minut käyttämään kiveä entistäkin enemmän, sanoo arkkitehti Jari Palonen.

Rakennuksessa on käytetty niin runsaasti kiveä, että se toimii jo itsessäänkin tuote-esitteenä. Pääasiallisena materiaalina on Kaavin Kiven itse louhimaa Savon Helmeä sekä Pohjolan Loimua. Sisältä näitä löytyy portaista sekä lattialaatoista ja ulkona esimerkiksi seinien verhoilussa sekä poltettuna pihalaattana. Ulkona olevat aidan tolpat ja pääportin massiivinen kivipaasi ovat Pohjolan Loimua.

– Kivilähde on yksi mukavimmista teollisuusrakennuksista, minkä olen koskaan suunnitellut. Se on tuotantotiloja myöten korkeatasoinen. Sitä ei ole tehty pelkästään komeaksi näyttelytilaksi asiakkaita silmällä pitäen. Myös työntekijöiden viihtyvyyteen on haluttu panostaa.

– Tuotantotila on kokonaan valkoinen. Se takaa runsaan valon, jolla väistämättä on suuri merkitys työntekijöiden viihtyvyyteen, Jari Palonen sanoo.

Kasvua kivitasoista

Kaavin Kiven toimitusjohtaja Marita Mielonen pitää tehtyä investointia välttämättömänä tulevaisuuden kannalta.

– Olisimme joutuneet joka tapauksessa laajentamaan tuotantotilojamme, jotka ovat käyneet jo ahtaiksi täällä Kaavilla.

– Kaavin Kivi tunnetaan valtakunnallisena kivitoimittajana, ja nyt uusi toimipisteemme tukee tätä toimintaamme. Kiviasiakkaiden on helppo tulla katsomaan kivituotteita uuteen myymälään. Usko kiveen on kova ja uuden toimipisteen myötä palvelemme asiakkaitamme yhä kattavammin, Marita Mielonen sanoo.

Eino Lovikan mukaan hanke uuden yksikön perustamisesta on ollut vireillä jo pitkään. Se on kuitenkin pysähtynyt joko siihen, että sopivaa paikkaa ei ole löytynyt tai siihen, että omat voimavarat ovat loppuneet.

Uudet koneet huipputekniikkaa

– Kaikki myymämme tuotteet tulevat tällä hetkellä vielä Kaavilta, mutta jo tämän vuoden lopulla tuotantoa aletaan käynnistää myös Ylöjärvellä. Kaikki tuotantolaitoksen koneet edustavat nykytekniikkaa, ja hyvän konekannan myötä kykenemme kattamaan tämän alueen kasvavaa kysyntää, Pekka Räsänen kertoo.

– Meidän tapaiselle yritykselle Kivilähteen kokoiset investoinnit ovat melko raskaita. Rakennuksen reilun kahden miljoonan lisäksi olemme investoineet myös louhimoon, mikä tekee yhteensä yli kolme miljoonaa. Se on paljon yritykselle, jonka liikevaihto on alle viisi miljoonaa, Eino Lovikka sanoo.

 

Teksti: Tom Kalima Kuvat: Emil Bobyrev

Lisää kommentti (2)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA RAKENNUSKIVI

« 1 ... 1 2 3 4 5 6