RAKENNUSKIVI

Kotimaisuus on otettava rakentamisen lähtökohdaksi

Pohjolan Kiviasennus Oy:n toimitusjohtaja Hans Hako-Rita pitää tärkeänä, että julkisia rakennusprojekteja ei vedetä projektinhallinnassa liian tiukalle aikataululle.

Kotimaisuus on otettava rakentamisen lähtökohdaksi

Kauppakeskus Valkean ja Kesäkadun rakennustyöt laajenivat Galleria-kauppakeskuksen ja Citytalon kaupan myötä.

Hans Hako-Rita toivoo, että kiven hankinta aikataulutetaan hyvissä ajoin. Näin voidaan asiakkaille toimittaa jouhevammin muitakin kuin varastokiviä. Kotimainen luonnonkivi on hänen mukaan nyt yhä trendikkäämpää.

Kustannustehokkaiden rakennusprojektien aikataulutus huolestuttaa hiukan Hans Hako-Ritaa.

- Kivien asennusten kannalta esimerkiksi kauppakeskuksissa työskentely on vaativaa. Erilaisia rakennusprojekteja viedään samanaikaisesti läpi ja esimerkiksi noin tuhannen neliön lattian kivityöt vaativat myös mittavan pohjustuksen. Tämä toki pystytään hoitamaan, mutta aikatauluja on hyvä tarkastella monipuolisesti, jotta koko palveluketju toimii kokonaisuudessaan.

Mekaaninen kiinnitys yhä suositumpaa

Onko kivenasennus toimialana sitten kehittynyt johonkin suuntaan?

Hans Hako-Rita sanoo, että kivien asennustyö on jatkunut pitkälti perinteisenä ammattina, mutta mekaaninen kivien kiinnittäminen on kymmenien vuosien jälkeen noussut uudelleen ja vahvemmin käyttöön.

"

”Kestävä kehitys ja kiven elinkaariajattelu toteutuvat, kun kivityöt tehdään kotimaisin voimin ja samalla arvoajattelulla”.

"

- Ei yksistään kiven pitkä elinkaari riitä, vaan on huomioitava rakennusprojekti kokonaisuutena, esimerkiksi rakenteiden tuuletus ja lämpöeristys. Mekaaninen kiinnitys pystypinnoissa on ainut oikea tapa sääolosuhteille altistuvissa rakenteissa.

Hans Hako-Rita summaa, että laadukas kiven asennustyö kulkee käsikädessä laadukkaan kotimaisen kiven toimituksen kanssa.

Pohjolan Kiviasennus Oy on perheyritys, joka toimii yhteistyössä OK Graniitin kanssa. Molemmissa yrityksissä iloitaan siitä, että kotimaisen luonnonkiven asema on vakiintumassa ja kiviprojektit ovat lisääntymässä sekä julkisessa että kotitalouksien rakennushankkeissa. Kotimaisen kiven käytön pitäisi jo olla itseisarvo suomalaisessa rakennuskulttuurissa.

Lisää kommentti

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut
LUE LISÄÄ AIHEESTA RAKENNUSKIVI

« 1 2 3 4 5 6