RAKENNUSKIVI

Vastuuarkkitehti Hanna Euro:

Kivi on minulle mieluinen asia

Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde.

– Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan aivan samanlaista ole helppo löytää, kertoo arkkitehti Hanna Euro Arkkitehtitoimisto Helin & Co:sta.

Kivi on minulle mieluinen asia

Olemme hypänneet suunnittelussamme uusille urille ja tehostaneet kiven visuaalista ilmettä, Hanna Euro sanoo.

Euro on kauppakeskuksen vastuuarkkitehti, mutta kaikkiaan REDIn suunnittelutyöhön arkkitehtitoimistossa osallistuu noin 30 ammattilaista.

– Rakennusteknisiä ja suunnittelullisia haasteita on asettanut kompleksi, jossa suuren kauppakeskuksen läpi työntyvät kahdeksan tornitalon rungot järeine tukirakenteinen.

– Jotta vaikeuskerroin olisi vieläkin haastavampi, kauppakeskuksen läpi kulkee lisäksi vaakatasossa metrotunneli ja Itäväylä. Toiminnallisesti näiden pitää olla sulassa sovussa eivätkä ne voi häiritä toisiaan, Hanna Euro kertoo.

Luonnonkivellä näyttävä rooli

Luonnonkivi on näyttävässä roolissa kauppakeskuksessa. Se ei kuitenkaan ole pelkästään arkkitehdin valinta, vaan siitä oli määrätty jo asemakaavassa.

– Tämä oli minulle mieluinen asia, koska olemme käyttäneet luonnonkiveä monessa muussakin kohteessamme, esimerkiksi Alvar Aallon katu 1:ssä ja Kampin keskuksessa.

– Kotimaisen kiven puolesta sen sijaan käytiin pitkä taistelu, joka onneksi päätyi siihen, että suomalainen Liedon punainen tyydytti kaikkia osapuolia, Euro kertoo.

Hänen mukaansa luonnon kivessä on monta tekijää, jotka puhuvat sen käytön puolesta

 – Ensinnäkin kotimaisuus on minulle vahvasti arvoasia. Sen lisäksi se on kestävä materiaali, joka näyttää elävältä monivärisen pinnan ansiosta.

– Olemme tavallaan myös hypänneet suunnittelussamme uusille urille ja tehostaneet kiven visuaalista ilmettä. Olemme ottaneet käyttöön esimerkiksi vaihtelevia kokoja, eikä enää pelkästään 1 350 x 450 -standardia. Tällä tavalla saadaan uutta visuaalista ilmettä, Hanna Euro kertoo.

Teksti: Tom Kalima Kuva: Timo Porthan

www.helinco.fi

Lisää kommentti (2)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA RAKENNUSKIVI

1 2 3 4 5 6