RAKENNUSKIVI

Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde

Helsingin Kalasatamaan nouseva REDI on jopa kansainvälisen mittapuun mukaan poikkeuksellinen rakentamisen ja suunnittelun kohde. Vastaavaa ei Suomessa ole eikä maailmaltakaan ole helppo löytää. Tässä huikeassa kohteessa on myös luonnonkivellä merkittävä rooli.

Kalasataman REDI on huikea rakennuskohde

Kauppakeskus REDI on Kalasataman keskuksen sydän.

Kauppakeskus REDI on kauppakeskuksen ja city-keskuksen hybridi 1,2 miljoonan asukkaan vaikutusalueen keskellä. Urbaaneja elämyksiä tarjoava REDI palvelee sekä uuden Kalasataman alueen asukkaita että kaikkia kaupunkilaisia ja vieraita.

Redi on Helsingin mittapuun mukaan uudenlaista rakentamista, sillä näkyvään rooliin piirtyvät jopa yli 130 metrin korkeuteen kohoavat pilvenpiirtäjät, joihin tulee asuntoja, toimistoja sekä huoneistohotelli. Todellisia rakennusteknisiä haasteita on kuitenkin merkinnyt kompleksi, jossa Kanta-Helsingin suurimman kauppakeskuksen läpi työntyvät kahdeksan tornitalon rungot järeine tukirakenteinen.

redi_2_muokattu_uk

-Jotta vaikeuskerroin olisi vieläkin haastavampi, kauppakeskuksen läpi kulkee lisäksi vaakatasossa katettu metrorata ja Itäväylä. Toiminnallisesti näiden pitää olla sulassa sovussa eivätkä ne voi häiritä toisiaan, kertoo kauppakeskusosan vastuuarkkitehti Hanna Euro Arkkitehtitoimisto Helin&Co:sta.
Maaliskuussa ilmestyvässä Kiven vuosi 2017 -lehdessä on laaja artikkeli Redistä.

Luonnonkivi asemakaavassa

Luonnon kiven käytöstä oli Hanna Euron mukaan määrätty jo asemakaavassa.
-Tämä oli minulle mieluinen asia, koska olemme käyttäneet luonnon kiveä monessa kohteessamme, esimerkiksi Alvar Aallon katu 1:ssä ja Kampin keskuksessa.
-Kotimaisen kiven puolesta sen sijaan käytiin pitkä taistelu, joka onneksi päätyi siihen, että suomalainen Liedon punainen tyydytti kaikkia osapuolia, Euro kertoo.
Hänen mukaansa luonnon kivessä on monta tekijää, jotka puhuvat sen käytön puolesta
 -Ensinnäkin kotimaisuus on selkeä arvoasia. Sen lisäksi se on kestävä ja näyttää elävältä monivärisen pinnan ansiosta. Olemme nyt monessa kohteessa tehostaneet tätä ominaisuutta käyttämällä vaihtelevia kokoja, ei enää pelkästään 1 350 x 450 -standardia.
Tulevassa REDI kauppakeskuksessa kiveä on käytetty seinäelementteinä käyttämällä vaakakiskokiinnitystä sekä erikseen sokkeleissa ja katujen pinnoissa.

Lisää kommentti (4)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA RAKENNUSKIVI

« 1 2 3 4 5 6