RAKENNUSKIVI

Hotel & Spa Resort Järvisydän tunnelmoi suomalaisella kivellä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen huikea rakennusprojekti edustaa rohkeutta, visionäärisyyttä, vuosisataisia perinteitä ja kivirakentamisen taidonnäytettä. Avajaisia vietettiin 26. kesäkuuta, mutta hotellin katkeamattomat perinteet ulottuvat vuoteen 1658.

spa4

Kivet antavat makuuhuoneisiinkin oman ilmeensä ja toivottavasti rentouttavat unet.

Hotel & Spa Resort Järvisydän sijaitsee Rantasalmella, Saimaan rannalla. Kohteen perinteet ulottuvat aikaan, jolloin Venäjän tsaari ja ruotsin kuningas sopivat Karjalan Viittatien perustamisesta ja siitä, että majataloja tuli olla 30 kilometrin välein. Järvisydän on yksi näistä krouveista, ja sen nykyinen yrittäjä on isäntä jo kymmenennessä polvessa.

- Perinteet velvoittavat. Halusimme kunnioittaa historiaa ja tarjota todellisia elämyksiä asiakkaillemme. Se oli yksi peruste päätyä käyttämään kiveä. Eihän sille juuri mitään tapahdu, vaikka se on taivasalla 10 000 vuotta.

Näin perustelee Markus Heiskanen, joka on ollut ajoittain ylin visionääri jopa Arkkitehtitoimisto Keijo Tolpan yli.

Suuri kivikohde

Rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2014 ja kyse on todella merkittävästä kivikohteesta, kertoo Ikikiven toimitusjohtaja Katja Huhta.

-Hanke on ollut monessakin mielessä merkittävä ja mielenkiintoinen. Olemme toimittaneet Ikikiven eri tuotteita yli 1 600 m2 ja kaikki yhteen laskien kotimaisen kiven määrä on 2 000 m2.

-Tuotteitamme on käytetty monissa eri kohteissa. Hotellin käytävätilojen elementeissä on liuskekiveä ja osaan seinistä ne on kiinnitetty paikan päällä. Huoneistojen väliset seinät ovat Ikikiven lohkottua perustuskiveä, huoneistojen sisäiset väliseinät ovat Ikikiven lohkottua julkisivukiveä, minkä lisäksi huoneistojen sisäseinissä on käytetty liuskekiveä ja Ikikiven verhoilukiveä, Katja Huhta luettelee.

Hotellin julkisivuissa ja lattioissa on käytetty myös Liuskemestareiden tuotteita.

Ammattilaisten taidonnäyte

spa5

Suomalainen kivi soveltuu hyvin kylpyhuoneiden materiaaliksi.

Katja Huhta on erittäin iloinen, että suomalaisen kiven avulla on rohkeasti lähdetty tavoittelemaan jotain poikkeuksellista.

-Ohjenuorana on ollut olemassa olleiden päärakennuksen ja lomakylän keskiaikaisen hengen säilyttäminen.

Tässä on onnistuttu upeasti.

-Samalla, kun runsas kivien käyttö luo poikkeuksellisen tunnelman, kivityö toimii todellisena ammattilaisten taidonnäytteenä. Pääurakoitsijana on ollut Rantasalmen rakentajat Oy, joka on pyrkinyt käyttämään lähialueen ammattilaisia. Tämän lisäksi työtä ovat tehneet myös Ikikiven omat asentajat, joiden paikalla asentamat kivet toimivat todellisena taidonnäytteenä. Erityisenä haasteena olivat vanhan linnan tunnelmaa tavoittelevat rakenteet, joissa ei ole suoria linjoja, Katja Huhta sanoo.

www.jarvisydan.com

www.ikikivi.fi

www.liuskemestarit.fi

Rantasalmen rakentajat: www.scel.fi

Lisää kommentti (1)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA RAKENNUSKIVI

1 2 3 4 5 6