LOUHINTA

Projekti vähentää louhinnan tapaturmia

Kiviteollisuusliiton johdolla on toteutettu kansainvälinen luonnonkiven louhinnan työ-turvallisuushanke, ns. Safequ-hanke. Hankkeessa on tuotettu kymmenen animaatiota luonnonkiven louhinnan työturvallisuuskoulutukseen. 

Projekti vähentää louhinnan tapaturmia

Animaatioita louhinnan työturvallisuudesta

Safequ-hankkeen päätarkoitus on vähentää louhintatyöhön liittyviä tapaturmia. Animaatioissa kuvataan louhinnan keskeiset riskitekijät. Animaatioiden pedagoginen lähestymistapa on helppo ja hauska. Animaatioiden seuraaminen ei edellytä minkään kielen kirjallista tai puheen ymmärrystä. Tämä helpottaa koulutusaineiston kansainvälistä jakelua ja hyödyntämistä.

Katso lisää animaatioita (10kpl) Youtubessa: https://www.youtube.com/user/safequ

Hanke käynnistyi lokakuussa 2012 ja päättyi helmikuun 2015 lopussa. Safequ -hankkeessa tuotetut animaatiot on tarkoitettu louhintakoulutusta tarjoavien organisaatioiden, yritysten, työntekijöiden ja kaikkien työturvallisuuden parantamisesta kiinnostuneiden käyttöön.

Kiviteollisuusliiton ohella hankkeessa olivat mukana Saimaan ammattikorkeakoulu, espanjalainen teknologiakeskus CTM sekä saksalainen oppilaitos FWG Freiburg, samoin kuin kroatialainen Klesarska Skola.

Hanketta rahoitti Euroopan Unioni Elinikäisen oppimisen ohjelmaan kuuluvasta Leonardo da Vinci – ohjelmasta. Ohjelmaa hallinnoi Suomessa kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio CIMO.

Hankkeen kotisivuilta www.safequ.eu löytyy lisätietoja hankkeesta.

Aiemmin vastaavia animaatioita on tehty Stone Safety -hankkeessa luonnonkivi-tuotteita valmistavan teollisuuden työturvallisuuskoulutukseen, www.stonesafety.eu

Lisätiedot: toimitusjohtaja Pekka Jauhiainen, Kiviteollisuusliitto ry, 0400–427620.

Lisää kommentti (1)

Ole hyvä ja anna allaolevaan laskuun oikea vastaus ennen kommentin lisäämistä.
+
=
Muista minut

LUE LISÄÄ AIHEESTA LOUHINTA

1 2